Despre patrimoniul Bucureștiului într-un joc de societate

0

Sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 18.30 la Make a Point, Odaia Creativă ne adună în jurul mesei de joc pentru a pune împreună la cale soarta orașului. Nu doar în vorbe, ci și prin fapte cât se poate de reale ce au loc în HABITAT, primul joc de societate despre patrimoniul Bucureștiului.

Mai în glumă, mai în serios vedem ce înseamnă să restaurezi sau să demolezi case istorice din zona centrală a orașului și cum, în funcție de propriile interese, poți să atragi de partea ta autoritățile vigilente, corupte sau societatea civilă.

Jucătorii (2, 4 sau 6 la număr) sunt puși față în față cu situații și fapte specifice metropolei de a căror finalitate depinde atât înfățișarea urbei cât și stilul de viață al locuitorilor săi.

Astfel, sâmbătă îi vom avea lângă noi pe creatorii Habitat și două table de joc care să satisfacă, rând pe rând, curiozitatea fiecăruia. Pe viitor, la Make a Point se va găsi în permanență un exemplar al jocului. Până la sfârșitul lunii, cât expoziția Memoria Cartierului rămâne deschisă publicului, ne puteți vizita în zilele de joi, vineri și sâmbătă între orele 17.00 și 20.00.

Ca iniţiativă de educaţie culturală, Habitat îşi propune promovarea dezvoltării urbane coerente, protejarea patrimoniului cultural construit şi valorificarea sustenabilă a acestuia. Proiectul este gândit sub forma unui joc de societate – boardgame – în care sunt transpuse problemele legate de patrimoniu şi urbanism ale oraşului Bucureşti, cu precădere echilibrul fragil dintre un oraş prietenos pe termen lung şi unul gândit ca resursă economică pe termen scurt.

Mai multe informații, pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

 

Foto: Cărți de joc folosite în Habitat, sursa: Habitat


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger