Despaduriri pentru oprirea prostitutiei. In Italia

6

Lipsa solutiilor la problemele actuale nu se manifesta doar in tara noastra. Autoritatile locale din regiunea Abruzzo din Italia, in lipsa unor idei si solutii vizavi de problema prostitutiei, s-au decis sa taie padurea si vegetatia din regiune in speranta ca vor avea o viziune de ansamblu mai buna. Organizatiile de mediu protesteaza, insa se pare ca alesii locali sufera de o totala lipsa inspiratie, asa ca aceasta solutie pare inevitabila.

Alesii italieni spun ca au incercat totul, insa n-au reusit sa stopeze fenomenul prostitutiei, existent de zeci de ani in regiunea lor. Din cate se pare, o “fortareata” a traficului de carne vie se afla padurile ce incep de la Marea Adriatica si se intind pe zeci de kilometri de-a lungul raului Tronto. Oamenii legii au instalt camere video, au organizat razii in mod repetat si patrule cu prorgram de 24 de ore si i-au amendat si pedepsit inclusiv pe clientii prostituatelor. Nimic n-a functionat. Asa ca a aparut solutia salvatoare.

Seful lucrarilor publice din cadrul administratiei locale, Angelo di Paolo, a anuntat ca a sosit vremea masurilor drastice. Mai precis, taierea vegetatiei de-a lungul raului in speranta ca, in acest fel, fenomenul va deveni mai expus. In urma anuntului sau, mai multe organizatii de mediu, printre care si WWF, au protestat spunand ca aceasta “solutie” ar distruge cel putin 28 de hectare de padure vitala pentru pastrarea echilibrului din ecosistemul regiunii.

Autoritatile au anuntat insa ca nu iau in considerare efectul benefic al copacilor – printre care absorbtia a mii de tone de dioxid de carbon, dar si oprirea impiedicarea scurgerii pesticidelor si ierbicidelor in rau – si ca planul va merge inainte. Un recensamant recent a aratat ca in padurea cu pricina se ascund in jur de 600 de practicante ale prostitutiei, majoritatea venind din Nigeria, dar si din Romania, Brazilia, Albania si China.

Angelo Di Paolo este cunoscut ca fiind un om hotarat si ferm. Acum cativa ani, cand era primar al orasului Canistro, a dobandit faima nationala dupa ce a tras intr-un jefuitor de banci pe care l-a urmarit si pe care, intr-un final, l-a si prins. (M.Cs.)

Sursa: The Guardian

Foto: Flickr/supersum

Tags:6 comentarii

  1. Gigi Maybachistu' Sexos on

    Evident, pentru nepoţii lui unchiu’ Berlusconi prostituţia e un pericol social destul de mare ca să procedeze ca americanii cu pădurile din Vietnam 😀

  2. Daca stirea asta s-ar vrea ca fiind o noutate, ei bine nu e.
    N-ati observat ca in jurul cladirii Parlamentului nu e vegetatie deloc?

  3. Nu asta este motivul pentru defrisarea padurilor, ci doar un pretex foarte ieftin pe care in mod normal nu prea ai cum sa-l crezi. Adica imi ziceti mie ca ei taie padurile pentru a opri prostituatele ? Sa fim seriosi… Ar mai lipsi sa se zica ca defrisarea padurilor de pe Pamant au acelasi motiv – oprirea prostitutiei.

    Neveeer !

  4. Cred ca stirea asta i-a lasat masca pe edilii nostri, trecuti, prezenti si viitori – la pretextul asta atat de simplu chiar nu s-au gandit; cred ca unii deja viseaza cum vor defrisa ei padurile pentru eliminarea prostitutiei si le vor reimpaduri iarasi civilizat, pe principiul 1 copac – 1 bloc.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger