Depresia poate fi diagnosticată printr-un test de sânge

1

Deşi nu se ştie exact ce este depresia şi cum ar trebui tratată, ea este diagnosticată psihologic, nu fiziologic. Acum, însă, un nou studiu arată că testele de sânge pot diagnostica depresia, deşi metoda nu este perfectă.

Studiul, care urmează să fie publicat în jurnalul ştiinţific Molecular Psychiatry, are la bază un experiment în care oamenii de ştiinţă le-au aplicat celor 36 de participanţi, toţi suferind de depresie serveră, teste de sânge care urmăreau nouă bioindicatori asociaţi simptomelor depresiei. La experiment au mai participat şi alţi 43 de pacienţi non-depresivi. La final, testul de sânge a indicat cu precizie depresia la 33 din 36 de subiecţi depresivi, dar a înregistrat şi 8 rezultate pozitive în grupul celor nu sufereau de depresie. Într-un al doilea experiment, testele de sânge au diagnosticat depresia în 31 din 34 de cazuri.

Deşi această metodă de diagnostic nu este perfectă, cercetătorii spun că stabilirea unei legături fiziologice în cazul depresiei îi poate face pe pacienţi să privească această afecţiune ca pe una tratabilă, să nu mai creadă că e ceva în neregulă cu mintea lor.

Sursa: Popular Science

Foto: Flickr/Thirteen of Clubs


Un comentariu

  1. Pingback: De fapt, e în măduvă at Miri Bratu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger