Dependenții de net au și ei sevraj

0

Un nou studiu, realizat de cercetătorii de la universitățile din Swansea, Țara Galilor, și din Milano, Italia, arată că atunci când utilizatorii înrăiți de internet își iau pauze offline, ei trăiesc simptome de sevraj asemănătoare cu cele ale consumatorilor de droguri, scrie Time.com.

 

Cercetătorii au testat 60 de voluntari cu o vârstă medie de 25 de ani pentru a stabili în ce măsură folosesc internetul, încercând să observe mai ales dacă apelează la el obsesiv sau într-o manieră care le afectează relațiile sociale și joburile. Subiecții au fost îndemnați să navigheze pe net timp de 15 minute, după care le-a testat dispoziția și nivelul de anxietate. Cei care se declaraseră înainte “dependenți” de internet au raportat o dispoziție negativă sporită după ce au încheiat sesiunea de surfat pe net, suferind o “cădere” asociată de cercetători cu cea pe care o resimt consumatorii după ce iau ecstasy.

Deși recunosc că nu știu exact ce înseamnă dependența de internet, autorii studiului spun că jumătate din tinerii analizați petrec atât de mult timp online, încât asta le imprimă consecințe negative pentru tot restul vieții. Și deși există deja clinici de reabilitare pentru această problemă, ea nu este recunoscută în momentul de față drept o afecțiune psihiatrică.

Aflați mai multe pe Time.com.

Foto: helpforinternetaddictions.com

 

Puteți citi și:

Dependența de internet – o tulburare psihică?

Caii – terapie pentru copiii sud-coreeni dependenți de internet


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger