Democrații americani sînt mai superstițioși decît republicanii

0

Democrații fac mereu glume despre convingerile pseudoștiințifice ale republicanilor și a intrat cumva în cultura populară ideea că stînga americană e mai educată și mai puțin înclinată spre superstiții decît dreapta. O cercetare recentă răstoarnă această percepție.

 

 

O cercetare făcută de National Science Foundation a descoperit că democrații tind semnificativ mai mult decît republicanii sau independenții să creadă că astrologia e fundamentată științific.

În publicația The Volokh Conspiracy a apărut o listă cu grupurile politice cu cea mai mare încredere în pseudoștiință. Pe primul loc se află democrații conservatori, 56, 9% dintre aceștia cred că astrologia e științifică.

Următorii sînt democrații moderați, 52% cred că astrologia e cumva științifică.

Democrații liberali, adică aripa cea mai progresistă a democraților și cei care ironizează de obicei superstițiile electoratului și politicienilor republicani, nu sînt, în mod surprinzător, prea departe de primele două locuri – 49% dintre aceștia cred în astrologie.

O explicație pentru locul pe care îl ocupă republicanii pe această listă (sub 41%) ar putea fi conflictul doctrinar dintre creștinism și astrologie, republicanii fiind grupul politic care-i reprezintă cel mai mult pe creștini.

Cu toate acestea, respectul democraților pentru pesudoștiințe îi pune într-o postură jenantă prin contrast cu pretențiile lor.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger