DeltaCraft: Produse inspirate din tradițiile deltaice, la Mesteshukar Butiq

0

Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis lansează o nouă colecție cu produse DeltaCraft, inspirate de tradițiile deltaice și realizate de meșteșugari autentici din Delta Dunării. Lansarea are loc joi, 8 septembrie, începând cu ora 18.00 la magazinul Mesteshukar Butiq (str. Edgar Quinet, nr. 7, București).

Cele patru produse de tip suvenir inspirate din colecția DeltaCraft pot fi cumpărate din magazinul MBQ până la sfârșitul anului.

Bluza și brelocul brodate manual au fost realizate de doamna Paraschiva Gălățeanu din satul Jijila, Tulcea, maestră în broderie, țesătorie, în special covoare, dar și în tricotat diverse obiecte vestimentare. Doamna Paraschiva își trage cunoștințele din familie și, la rândul sau, a transmis mai departe pasiunea pentru meșteșug fiicei și nepoatelor sale.

Cordonul din piele și brelocul ciucure au fost realizate de Toma Florian din satul Agighiol, Tulcea. Mesteșugar expert în hamuri și juguri de cai, ornamente pentru cai, argasire manuală a pieilor de vită, și-a pus toată iscusința în realizarea cele două produse.

Designul produselor a fost realizat de Ana Botezatu și Emese Pop.

Colaborarea dintre meșteșugarii tradiţionali și designeri are scopul social de a-i pune la curent pe meșteri cu cerinţele pieţei contemporane, de a găsi soluţii pentru ameliorarea sărăciei din această zonă izolată. Pentru designeri, acest tip de experienţă mediază trecerea către o abordare responsabilă a procesului de design, sustenabilă din punct de vedere natural și conștientă din punct de vedere cultural.

Mai multe informații despre colecție găsiți pe www.deltacraft.ro

Un proiect made by Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, în parteneriat cu KraftMade și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion”, Tulcea.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger