Delfinii se strigă pe nume

0

Oamenii de știință au găsit și mai multe dovezi în sprijinul teoriei că delfinii își spun pe “nume”. Se pare că mamiferele marine folosesc un fluierat unic pentru a se identifica între ei.

O echipă de cercetători de la Universitatea St. Andrews din Scoția a descoperit că, atunci când delfinii își aud sunetul, răspund.

“Delfinii trăiesc într-un mediu tridimensional, departe de țărm, fără niciun reper și trebuie să găsească mijloace să stea împreună ca grup”, explică unul dintre cercetători.

Se credea de mai multă vreme că delfinii folosesc sunete distinctive cam în același fel în care oamenii folosesc nume. Cercetări anterioare au arătat că aceste sunete sunt folosite frecvent și delfinii din același grup puteau să le învețe și să le repete.

Dar acum este prima dată când se studiază răspunsul delfinilor când sunt strigați pe “nume”. Cercetătorii au înregistrat sunetele delfinilor dintr-un grup, sunetele altor delfini, precum și ale altor animale și le-au difuzat sub apă. Ei au descoperit, astfel, că delfinii răspund doar la sunetul lor distinctic, repetându-l.

Sursa: BBC


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger