Defrișările din Amazon au crescut cu o treime în ultimul an

0

Defrișările din Amazon au crescut cu aproape o treime în ultimul an, arată datele guvernului brazilian, anunțate joi. În ultimul deceniu se înregistrase un progres în cea ce privește combaterea distrugerii celei mai mari păduri tropicale din lume.

amazon

Datele colectate din satelit pentru perioada iulie 2012 – iulie 2013 arată o deforestare cu 28% mai mare decât cea din anul precedent. Suprafața defrișată în această perioadă a ajuns la 5.850 de kilometri pătrați.

Cauzele sunt extinderea fermelor și goana după pământ în jurul marilor proiecte de infrastructură. Oamenii de știință și ecologiștii avertizaseră că distrugerea pădurii tropicale este, din nou, în ascensiune.

“Nu poți să contrazici cifrele”, spune Marcio Astrini, coordonator al campaniei pentru Amazon în cadrul Greenpeace Brazilia. “Nu e alarmist – este o inversiune reală și măsurată a unui trend pozitiv”, adaugă el.

Brazilia monitorizeaza suprafața de pădure defrișată în fiecare an, pentru a încerca să salveze Amazonul, o junglă de mărimea Europei occidentale. Amazonul este o sursă considerabilă de oxigen și apă și este considerat de oamenii de știință ca fiind o protecție împotriva schimbărilor climatice.

SursaGuardian

Puteți citi și:

Specii de animale și păsări din Amazon intră în ”spirala morții”

Amazonul se transformă din ”chiuvetă pentru emisii,” în sursă de poluare


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger