Decizii eco-friendly luate de compania Disney şi statul Costa Rica

0

Compania Disney a anunţat că se orientează înspre resurse regenerabile pentru hârtia pe care o foloseşte în activităţile sale, după doi ani de negocieri cu Rainforest Action Network. Compania va pune în practică o nouă politică privind resursele de hârtie, prin programe de reciclare şi prin încurajarea unui consum mai redus de hârtie. Statul Costa Rica, după ce a interzis vânătoarea de agrement, a anunţat, săptămâna trecută, interzicerea totală a comerţului cu aripioare de rechin şi a tuturor operaţiunilor conexe acestuia.

 

 

Noua politică a companiei Disney în materie de hârtie se va aplica tuturor filialelor acesteia şi reprezentanţelor, respectiv activităţilor, de peste tot din lume (incluzând parcuri, magazine, nave de croazieră, centre de orice fel sau edituri etc.). Până la finalul anului 2013, noua politică va fi operaţională pentru toate tipurile de activitate derulate de companie, acompaniată de un program riguros de monitorizare şi raportare. Astfel, Disney renunţă la a achiziţiona hârtie din surse controversate din cauza efectelor asupra mediului, precum Asian Pulp and Paper şi Asia Pacific Resources International Holdings, ale căror nume sunt legate de cazuri grave de despădurire în Indonezia.

La rândul său, Costa Rica a anunţat, săptămâna trecută, o nouă iniţiativă în domeniul politicii pentru mediu: a înăsprit legislaţia în privinţa rechinilor, interzicând total comerţul cu înotătoare de rechin şi toate activităţile conexe acestuia. Până acum, comerţul de acest fel era interzis în Costa Rica, dar noile măsuri vizează şi transportul şi importul de înotătoare de rechin pe teritoriul statului. „Costa Rica poate fi un exemplu pentru întreaga lume în materie de protecţie a mediului, dar să nu uităm că am avut o întârziere majoră la capitolul protecţie pentru oceane”, a declarat preşedintele statului, Laura Chinchilla, citată de publicaţia Huffington Post. Ea a mai anunţat o investiţie de 15 milioane de dolari în sisteme radar care să prindă ambarcaţiunile de pescuit tentate să încalce legea. Noua legislaţie privind rechinii lasă, totuşi, o portiţă liberă pentru prinderea rechinilor (în întregime) ca sursă de alimentaţie.

 

Sursa: TreeHugger, TH

Foto: Asian Correspondent


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger