Deces la oferta: Cum sa mori de ciuda cartierului

7

“Nu va putem oferi o viata frumoasa, dar va putem asigura un final decent!” Nu, citatul nu este scos din planul de guvernare al nici unui partid din Romania si nici macar nu este un adevar universal. Este doar o oferta funerara pe care am gasit-o azi dimineata in cutia postala. Se pare ca nici pe vreme de criza nu ne dispare spiritul antreprenorial si putem gasi noi idei publicitare. Ma rog, noi pentru noi. Iar conform pliantului, daca tot n-ai o viata frumoasa, macar sa ai o moarte all-inclusive. Asa, de ciuda vecinilor.

de Magor Csibi

Firma cu idei multe s-a gandit sa ne puna la dispozitie 14 servicii ce ofera acte, “oameni manipulat” (asa scrie in pliant) sau batiste (daca stiam asta cand faceam experimentul Caveman…).Ca sa nu ne gandim prea mult in fata telefonului in momente de criza, ei s-au gandit sa aiba si un numar scurt. Asa cum chemi taxiul, poti sa-i suni si pe ei. Ca sa afli de ofertele lor. Au trei pachete: unul de baza, fara de care e greu sa pleci pe lumea ailalta, unul media si, in final, invidia cartierului, pachetul all-inclusive. Ca sa va puteti bucura pe deplin de sedere.

Si cum ca e criza, s-ar putea ca afacerea lor sa mearga din ce in ce mai bine.

Sunt de acord cu o societate deschisa, cu circulatia libera a informatiilor, cu dreptul de a-ti promova serviciile etc., dar pliantul asta mi-a parut putin prea de tot. Sa cobor la 7 dimineata sa-mi plimb catelul si sa gasesc pliante funerare in cutia postala nu e un inceput de saptamana la care sa visez cu ochii deschisi. Nu credeam ca exista Hotline funerar, dar nici nu voiam sa aflu.

Cand m-am uitat la pliant, am vazut doar o cruce si am fost ferm convins ca vrea sa-mi ofere articole religioase la reducere. Dar nu a fost asa. Si m-am gandit atunci oare cat de departe putem merge cu publicitatea si oare cat de morbizi putem fi in goana dupa bani.

Voi ce credeti?

Tags:7 comentarii

  1. Pe vremurile acestea de criza, orice bussiness e bun… Faptul ca o firma de serv funerare are si PR deja o ridica mult peste media pietii. Si in plus sloganul lor e destul de “romanesc” (cu putina ironie). Nu inteleg de ce te supara sa gasesti asa ceva in cutia postala, te bucuri mai mult la factura de telefon?
    Partea urata e ca de obicei aceste firme apartin unor oameni mult prea dubiosi… Sunt curios cum imi factureaza serviciu de “acte deces”? cine stie or fi in parteneriat public-privat…

  2. hei, e adevarat ca pare lugubru, insa, daca te gandesti bine, nu e chiar asa. in vremuri destul de apropiate, daca iti pierdei o ruda, dadeai vestea in vecini si apareau care mai de care: unul era responsabil cu spalatul, altul cu imbracatul, altul cu asezatul… fiecare cu ce se priceperea si talentul lui 😀

    vremurile s-au schimbat si, pentru cei din generatia mai tanara, asta e o mare problema. daca ai o persoana mai in varsta in casa e bine sa stii, atunci cand te loveste necazul din senin, ca poti da un telefon si CINEVA, oricine, poate face lucrurile astea.

    suna ca naiba, stiu…

  3. este o initiativa “decenta” in comparatie cu site-ul care-ti propune sa transmiti live pe net inmormantarea celor dragi. pe langa streming live iti pun la dipozitie si materialul brut. cu o taxa suplimentara iti fac si montaj. iar pretul difera in functie de numarul de camere cu care este transmis evenimentul! (site-ul este ceva de genul funerartv.ro)

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger