Dealerii renunță la droguri pentru mâncare contrafăcută

1

Grupurile de crimă organizată au început să vândă în Europa alimente contrafăcute ce ar putea fi dăunătoare copiilor și adulților care suferă de alergii, scrie The Independent. Autoritățile cred că dealerii au trecut de la droguri la mâncare falsă pentru că pedepsele sunt mult mai blânde decât cele din domeniul narcoticelor.

 

 

Potrivit publicației britanice, în Marea Britanie au fost confiscate lapte de capră diluat cu lapte de vacă și praf de alune folosit în loc de făină de migdale, care ar putea face mult rău oamenilor cu alergii. Li se adaugă dulciuri pentru copii care conțin colorantul roșu industrial cu efect cancerigen Rodamina B, peste 17.000 de litri de votcă falsă și 22 de tone de orez cu bob lung vândut ca orez basmati de înaltă calitate. Mai sunt cazuri de “ulei de măsline italian de cea mai bună calitate” produs din măsline care provin din Spania sau din alte țări; măslinele sunt fermentate și tratate, în consecință, cu deodorant. În Marea Britanie, cea mai mare problemă o reprezintă însă alcoolul. Într-un supermarket de top a fost găsit, de exemplu, vin contrafăcut, care a fost scos ulterior de la vânzare.

Rob Wainwright, directorul Europol, Oficiul de Poliţie al Uniunii Europene, spune că mâncarea contrafăcută a devenit o felie importantă a economiei negre. O investigație Europol/Interpol (organizația internațională de cooperare a forțelor de poliție) au descoperit peste 1.200 de tone de alimente contrafăcute și aproape 430.000 de litri de băutură. Dintr-un abator din Paris care a fost închis recent au fost confiscate, de exemplu, ulei de măsline, oțet, biscuiți, batoane de ciocolată și miere false. Totodată, investigatorii au găsit în Qatar și în Africa un aparat de etichetare a produselor folosit pentru a modifica datele de expirare de pe băuturi.


Un comentariu

  1. Mi se pare mai rau aceasta forma de trafic decat cea de droguri. Macar cand e vorba de droguri clientii stiu ce cumpara, si chiar daca le face rau, o fac in mod informat (cel putin teoretic).
    In schimb in cazul de fata oamenii cumpara produse crezand ca sunt cu totul altceva, iar in cazul celor alergici exista riscul chiar sa moara

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger