De Ziua Mondială a Oceanelor, Google a lansat noi imagini cu “viaţa şi străzile de sub ape”

0

Data de 8 iunie a marcat Ziua Mondială a Oceanelor, iar anul acesta, pentru a sărbători evenimentul, Google a lansat o selecţie de imagini fascinante de sub apele planetei, obţinute prin programul său “Street View” subacvatic. Colecţia de imagini cuprinde noutăţi din peste 40 de locuri diferite din lume, de la Bahamas la Marea Barieră de Corali şi poate fi vizualizată pe pagina Street View Oceans.

 

 

Iniţiativa Google are la bază mai mult decât ideea de a prezenta publicului imagini impresionante de sub ape: compania vrea să atragă atenţia asupra necesităţii şi importanţei conservării lumilor subacvatice. “Cartografierea oceanului în acest fel înseamnă conservare”, susţin Jenifer Austin şi Brian Sullivan, din cadrul Google Ocean Program. “Fiecare imagine din Google Maps este o înregistrare digitală localizată prin GPS a habitatelor de coastă şi subacvatice, care poate fi folosită pentru monitorizare, în timp, pentru a se observa schimbările petrecute”, explică ei.

 

 

Camerele video ale programului Google “Street View” au surprins o mulţime de creaturi marine în viaţa lor de sub ape, alături de peisajele inedite – de la broaşte ţestoase la balene cu cocoaşă, de la marii rechini albi la peşti uriaşi şi bizari. La fel ca în cazul imaginilor terestre, vizitatorul se poate “mişca” pe sub apă, pentru a explora diverse locuri, cu ajutorul săgeţilor de îndrumare. Google a anunţat, totodată, realizarea de noi parteneriate pentru continuarea eforturilor de explorare a lumii oceanice: cu Biroul NOAA al Sanctuarelor Marine, cu Reef Check, Blue Ventures, Our World Underwater Scholarship Society şi GUE’s Project Baseline. Google, lucrează îndeaproape, totodată, cu XL Catlin Seaview Survey, pentru a avea certitudinea că oferă o cartografiere corectă a lumii subacvatice.

 

 

Sursa, foto şi mai multe detalii: Science Alert

 

Puteţi citi şi:

 

Maşinile fără şofer de la Google vor ajunge pe drumurile publice vara aceasta

FOTO Primele fotografii aeriene din Cuba

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger