De Ziua Internațională a Dunării, vânătoarea a fost reinterzisă în Delta Dunării

1

La presiunile organizațiilor neguvernamentale de mediu, vineri, 29 iunie, Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anunțat că vânătoarea va fi reinterzisă în Delta Dunării printr-un Ordin de ministru care va fi publicat luni în Monitorul Oficial. Anunțul a fost făcut public la conferința de presă Dunărea: Rinul Europei Centrale și de Est sau coridorul verde al Europei, organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării.Al doilea moment important al conferinței a fost semnarea contractului de finanțare pentru “Danube WATER”, proiect de cooperare româno – bulgar în zona comună de graniţă a Dunării. Proiectul se înscrie în Strategia UE pentru Regiunea Dunării, gestionată la nivel internațional de Comisia Internațională a Dunării – ICPDR. Proiectul include acțiuni comune de control al calității apei și măsuri de intervenție rapidă în cazul poluărilor accidentale. România este lead partener al acestui proiect.

Manifestările legate de Ziua Internațională a Dunării au demarat vineri, 29 iunie și vor continua pe parcursul zilei de sâmbată când va fi organizat Festivalul gastronomic și eco-cultural D’ale Gurii Dunării, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român. Programul zilei include tradiţionala întrecere culinară a comunităţilor din Deltă, momente artistice, ateliere de împletituri tradiționale, demonstrații de gătit, vânzare de produse locale, standuri ale ONG-urilor de protecție a mediului.

 

”Festivalul D’ale Gurii Dunării nu este o petrecere, nu este un concurs, este un mare pretext și prilej de a promova comorile culturale și gastronomice ale Deltei Dunării. Este o pledoarie pentru economia socială și pentru un mod de viață al unei populații care face parte integrantă din marea Rezervație UNESCO -Delta Dunării. Ei sunt de fapt aparătorii Deltei! Ei o vor păstra vie. Dacă lor nu le este bine, nici Deltei nu îi va fi bine” spune Liviu Mihaiu, președintele Asociației Salvați Dunărea și Delta.

“Mă bucur enorm de mult că particip la acest tip de manifestări – cred că Ziua Dunării ar trebui să existe în fiecare zi. Cumva se întâmplă acest lucru, datorită organizației Salvați Delta și îi mulțumesc lui Liviu Mihaiu pentru că a menținut tot timpul în atenția publicului Dunărea și Delta, zone recunoscute nu numai prin valoarea lor naturală ci și prin minunatele tradiții” a declarat Rovana Plumb, Ministrul Mediului și Pădurilor.

Foto: Dan Dinu


Un comentariu

  1. Pingback: Braconierii fac legea în Delta Dunării | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger