ACTA, respinsă în Comisia de Comerţ Internaţional. Becali a lipsit de la vot

1

Gigi Becali a deţinut “votul de aur” în Comisia de Comerţ Internaţional a Parlamentului European care va vota legea ACTA – Acordul comercial împotriva contrafacerii, arată un articol publicat de TVR Info.ro.  El a lipsit însă de la votul Comisiiei de Comerţ Internaţional, care tocmai a respins ACTA, informează TVR Info.

 

ACTUALIZARE 13.05: Comisia de Comerţ Internaţional a respins ACTA. 19 europarlamentari au votat pentru respingere, iar 12 împotriva respingerii. Raportul de forţe arată că în timpul votului s-au mai repoziţionat forţele, astfel că, dacă George Becali ar fi fost prezent, votul lui nu ar fi fost decisiv, dar totuşi era important.

George Becali lipseşte de la votul din comisie şi a trimis un supleant să-l reprezinte, procedură care se practică în PE.

Situaţie pe muchie de cuţit în Parlamentul European: joi, membrii Comisiei de Comerţ Internaţional decid soarta Acordului comercial împotriva contrafacerii – ACTA.

Numărul susţinătorilor ACTA este egal cu cel al adversarilor (câte 15 de fiecare parte) şi, în aceste condiţii, e nevoie doar de un vot pentru a înclina balanţa într-o parte sau alta.

De aceea, deputaţii au încercat să-l aducă la vot pe Gigi Becali, membru în comisia de comerţ internaţional.

Comisia de comerţ internaţional INTA are rolul decisiv în privinţa ACTA; la votul din plen ajunge recomandarea pe care o va face această comisie – de respingere, aprobare sau amânare a votului.

Ambele tabere sunt egale numeric şi fiecare are nevoie de un vot în plus pentru a câştiga. Or, acest vot nu poate veni decât de la Gigi Becali.

Miercuri după-amiaza, mai mulţi deputaţi l-au sunat pe Becali să-l cheme la vot. Nu se ştie clar care e poziţia europarlamentarului în privinţa ACTA, dacă are un punct de vedere ferm, porivit unor surse parlamentare. Atât susţinătorii, cât şi adversarii ACTA sperau să-l convingă pe Gigi Becali să voteze pentru ei.

Sursa: TVR Info.ro

Foto: Academiacatavencu.info

 

CUVINTE CHEIE

 


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger