De sf. Valentin. Dragostea are mai multe feţe

2

Valentin

Ce este mai importantă: iubirea şi pasiunea eterne sau o companie pe termen lung? La această întrebare, oamenii răspund în mod diferit, cel mai adesea în funcţie de vîrstă şi de statutul marital, arată un studiu făcut de un site matrimonial american, citat de agenţia de presă Reuters.

O cercetare realizată de site-ul eHarmony.com pe un eşantion de 598 de mii de utilizatori arată că ceea ce oamenii găsesc atrăgător la un posibil partener nu reprezintă neapărat şi calităţile necesare care ar face relaţia puternică, iar acest lucru e cel mai bine ştiut îndeosebi de cei care au fost căsătoriţi. Simplu, nu?

Spre exemplu, femeile singure cu vîrsta sub 45 de ani sunt de 13 ori mai înclinate să aprecieze aspectul fizic la un partener, comparativ cu femeile de aceeaşi vîrstă care au trecut printr-un mariaj, relevă studiul. Pe de altă parte, femeile singure de peste 45 de ani apreciază mult mai mult pasiunea unei relaţii, decît persoanele de aceaşi vîrstă şi care sunt căsătorite, acestea din urmă preferînd faptul că au alături pe cineva, pe termen lung.

“Studiul nostru reconfirmă faptul că persoanele singure tind să pună accentul mai mult pe aspectele emoţionale ale unei relaţii şi nu se concentrează pe calităţile şi abilităţile necesare care ar face o relaţie cît mai stabilă”, a declarat Gian Gonzaga, director pentru cercetare în cadrul companiei care a realizat studiul.

Pentru persoanele care nu au fost niciodată căsătorite contează mai mult aspectul fizic, pasiunea şi personalitatea partenerului, în timp ce pentru persoanele care au trecut deja prin experienţa unui mariaj esenţiale sunt valorile, intimitatea emoţională, capacitatea de a rezolva conflicte sau compatibilitatea sexuală, reiese din sondaj.

Se pare că intervalul de timp dintre sărbătorile de sfîrşit de an şi pînă la Valentine’s Day este perioada în care oamenii simt cel mai mult nevoia de a îşi găsi jumătatea, cel puţin aşa reiese din faptul că acum agenţiile matrimoniale şi site-urile de online dating sunt mai aglomerate ca oricînd.

Tags:2 comentarii

 1. Pingback: Are şi dragostea o zi … « În căutarea … mea

 2. ce sa zic…
  pe 4 martie implinim 30 de ani de cand suntem impreuna…
  avem doi copii, un medic si un avocat…
  in curand vom fi bunici…
  aceasta este marea iubire… perfectibila, dar mare!!!
  multumesc pentru reactii….
  la multi ani iubirii!
  c.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger