De luna viitoare, adulterii din Brunei pot fi omorâți cu pietre

0

Sultanatul Bruneiului va introduce de luna viitoare Șaria, legea islamică ce include lapidarea în caz de adulter, dar și pedepse precum tăierea membrelor sau biciuirea, aflăm de pe Time.com. Săptămâna trecută, sultanul statului asiatic, Hassanal Bolkiah (foto), a răspuns la criticile internaționale făcute pe marginea acestor modificări aduse codului penal, spunând că “oamenii din afara Bruneiului ar trebui să ne respecte așa cum îi respectăm și noi pe ei.” Liderul de stat în vârstă de 67 de ani a precizat că introducerea acestor pedepse în codul penal se vor înscrie în “măreața istorie a națiunii noastre” și vor asigura “îndrumare specială” de la Dumnezeu.

Înainte de asta, sultanul a avertizat că oamenilor care se vor opune schimbărilor “nu li se va mai putea permite libertatea de a continua cu batjocura lor” și vor fi acuzați de insultă la adresa monarhului. Bruneiul ocupă locul al cincelea în clasamentul mondial la capitolul PIB pe cap de locuitor, fiind cu un loc deasupra Statelor Unite, iar la capitolul dezvoltare umană, populația sa de 400.000 de locuitori se bucură de un scor aflat puțin sub cel al Marii Britanii. Cu toate acestea, statul din Sud-Estul Asiei este o autocrație pe care sultanul o conduce cu autoritate absolută de jumătate de secol. Nu există reprezentare populară, media sunt strict controlate și de două ori pe an este anunțată “starea de urgență”, din 1962 încoace, în ciuda lipsei unor amenințări interne sau externe. Sultanul Hassanal Bolkiah are o avere de 20 de miliarde de dolari și locuiește într-un palat cu 1.800 de camere.

În numele legii Șaria, o serie de ofense vor fi pedepsite cu violență brutală, cum ar fi omorârea cu pietre a adulterilor, tăierea membrelor în caz de furt sau biciuirea pentru avort sau acțiuni homosexuale. “Brunei își arată trăsăturile feudale de stat de secol XVIII, nu pe cele ale unui membrul important al unui acord economic și social regional din Asia de Sud-Est”, a spus Phil Robertson, vicepreședintele pe Asia al organizației Human Rights Watch.

Aflați mai multe detalii pe Time.com.

Puteți citi și:

O tunisiancă a fost trimisă la psihiatrie și amenințată cu pietre pentru că s-a afișat topless pe Facebook

Sri Lanka angajează călău. Din nou

Bărbații din Emiratele Arabe Unite și-ar putea da în judecată nevestele dacă nu alăptează

Sute de studenți afgani au protestat pentru dreptul “divin” de a-și bate nevestele


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger