De la muncă pân’ la gură: Cât timp trebuie să muncim pentru a ne permite o bere

2

UBS, o bancă elvețiană, a realizat un studiu potrivit căruia, un german cu un salariu mediu pe economie trebuie să muncească în jur de 7 minute pentru a-și cumpăra o sticlă de bere la jumătate de litru. Dacă situația în India nu e tocmai roz, un indian fiind nevoit să muncească aproape o oră pentru o bere, România o duce foarte bine la acest capitol, aflându-se în top 10 al țărilor unde drumul de la muncă până la gură e foarte scurt.

Germanii, care ocnsumă anual circa 100 de litri de bere pe cap de locuitor, se află pe locul trei în clasamentul realizat de UBS, după Statele Unite, unde e nevoie de aproximativ 5 minute de muncă pentru a putea cumpăra o bere, respectiv Republica Cehă. România se află pe locul cinci, necesitând mai puțin de zece minute, fiind urmată de China, Franța, Canada și Rusia. Puteți vedea mai jos clasamentul complet.

 

Sursa: The Economist


2 comentarii

  1. Pentru un gram muncesti cam 2 ore juma’. La inceput e bine, efectul e mai luuung. In timp, insa, efectul va fi mai scurt decat timpul de munca. Deci, cu moderatie, iti scoti parleala.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger