De la corporație, la ONG

0

„Natura nu a fost făcută să fie schimbată“, spunea celebrul umorist englez Jerome K. Jerome, dar oamenii nu au luat deloc în serios această atenţionare.

 

de Mirabela Stoica (Revista Cariere)

 

De aproape două decenii, Lavinia Andrei, preşedinta Fundaţiei Terra Mileniul III, se luptă să îi convingă pe români că pot avea acelaşi stil de viaţă, folosind mai puţine resurse şi le recomandă să le consume cât mai responsabil. În plus, ea trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de apă şi spune că viitoarea criză mondială o să fie provocată de lipsa acesteia şi că s-ar putea să nu găsim soluţii pentru a „repara“ această neglijenţă umană.

De la corporaţie la ONG

Lavinia Andrei, este absolventă a secţiei de Energetică Industrială din cadrul Facultăţii de Energetică a Universităţii Politehnica din Bucureşti. Imediat după terminarea facultăţii, în 1987, preşedinta Fundaţiei Terra Mileniul III a fost repartizată la Câmpina pentru o stagiatură în cadrul Întreprinderii de Reparaţii Utilaj Electric pentru Petrol, unde a lucrat timp de trei ani în producţie. După această perioadă, a obţinut un post la Bucureşti la Institutul de Studii şi Proiectări Hidroenergetice. Aici s-a specializat pe partea de proiectare automatizări în centralele hidroelectrice şi a rămas timp de şapte ani, moment în care a trecut de cealaltă parte a baricadei.

Citiți restul articolului în revista Cariere.Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger