De la Călărași la Gura Portiței, pe o plută din PET-uri

1

Șase tineri au pornit într-o aventură de două săptămâni de la Baza Nautică a CSM Călărași. Ei vor naviga pe Dunăre pe o plută construită din peste 1.500 de PET-uri, până la Gura Portiței.

 

pet

 

Demersul face parte din P.E.T. RAFTING PROJECT, început în 2011 și aflat anul acesta la a doua ediție. La prima ediție pluta a parcurs peste 350 de km în 12 zile, de la Stelnica la Sfântul Gheorghe. Echipajul plutei și susținătorii proiectului își propun, pe lângă acțiunea de ecologizare și de atragere a atenției asupra poluării Deltei și a Dunării, să descopere cât mai multe locuri, comunități și povești ale Dunării și să le ducă mai departe.

Cei șase plutași sunt: Iulian Nichita (Stelnica, Ialomița), Cristian Pușcașu, Ciprian Costan, (Fetești, Ialomița) Marius Lalu (Făcăeni, Ialomița), Radu Septelici (Onești, Bacău) și Adrian Dumitrașcu (Călărași, Călărași).

Ei plăƒnuiesc sÄă navigheze pe Dunăre pentru două săptămâni, urmând să ajungă la Gura Portiței pe 25 august, parcurgând astfel peste 400 de km. Pe drum se vor opri prin comunitățile și orașele de pe malul Dunării și vor încerca să adune cât mai multe povești și să-i cunoască pe oamenii Dunării.

Construirea plutei s-a desfășurat timp de trei zile la Baza Nautică din Călărași, unde cei șase tineri au fost ajutați de peste douăzeci de prieteni și voluntari care au contribuit atât la colectarea PET-urilor și la strângerea materialelor necesare cât și la construcția propriu-zisă a ambarcațiunii, urmând să îi însoțească pe traseu de pe mal și să îi întâmpine în localitățile în care aceștia vor poposi.

Sursa: Gala Societății Civile


Un comentariu

  1. Pingback: PET-palack-tutajjal ereszkedik le a Dunán egy csapat fiatal » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger