De ce sunt hărțuiți copiii astmatici și ce se poate face

1

Un studiu prezentat ieri, 2 septembrie 2012, la European Respiratory Society’s Annual Congress din Viena, a propus cîteva soluții pentru problema hărțuirii copiilor astmatici de către colegii lor.

 

 

Copiii bolnăvicioși sunt hărțuiți des de alți colegi, dar copiii suferinzi de astm în mod special. Cercetătorii de la Spitalul pentru copii din Derbyshire au adunat datele din 943 de chestionare făcute cu copii bolnavi de astm, părinții și educatorii acestora.

Printre factorii care contribuie la calitatea proastă a vieții acestor copii se numără fumatul părinților în preajma lor, grija excesivă față de sănătatea lor (care îi îngrijorează și îi deprimă pe cei mici) și hărțuielile celorlalți copii. Cauzele acestor hărțuieli sunt lipsa de participare a celor mici la activitățile sportive și tristețea lor (copiii au tendința naturală să îi atace pe cei mai izolați și vulnerabili).

Ce se poate face, în afară de a-i feri pe copii de fumul de țigară și de a nu le mai aminti cu orice ocazie că sunt bolnavi, e să-i includem pe copiii astmatici în activități sportive ușoare – sau pe poziții mai puțin solicitante în echipă – dar care să-i integreze în grupurile de copii. Părinții nu trebuie să mai fie atît de speriați de posibilele consecințe ale activității sportive și, în loc să-i scutească pe copii de sport, ar trebui să aranjeze cu educatorii să-i includă într-un mod protectiv în activitățile de echipă.


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger