De ce sărbătoresc ateii Crăciunul?

1

Nu găsesc sensul nașterii lui Isus, dar ateii îmbrățișează tradițiile religioase ca mersul la biserică de dragul copiilor lor, arată un nou studiu.

Cercetarea scoate la iveală că 17% dintre ateii studiați merg la biserică cel puțin o dată pe an, din motive sociale și personale, mărturisesc aceștia. Cercetătorii de la Rice University spun că religia și familia sunt atât de strâns legate încât chiar și cei mai necredincioși oameni consideră religia ca fiind importantă în viața lor.

În cadrul cercetării au fost studiați 274 de participanți aleși dintre reprezentanți ai facultăților de știință de la 21 de universități de elită din Statele Unite. Jumătate s-au declarat religioși, jumătate s-au declarat atei. Părinții atei spun că au multe motive să participe la slujbele religioase, o parte sunt convinși să meargă la biserică, la templu sau moschee de către partenerul de viață sau pentru a socializa cu membrii comunității.

O altă concluzie interesantă a studiului este că părinții atei își duc copiii la biserică pentru ca ei să-și facă propria părere despre Dumneazeu.


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger