De ce să te căsătorești după ce faci copii?

0

Pentru multe cupluri a avea un copil împreună este cel mai întemeiat semn al angajamentului. Multe cupluri fac asta fără a se căsători, dar se căsătoresc după ce fac un copil. De ce?

Există avantaje financiare și legale evidente, iar la persoanele mai în vârstă motivele legate de pensie și moștenire le fac să se căsătorească după ani de zile petrecuți împreună. Dar Miliband și Thornton sunt încă tineri. Căsătoria era legată de sex, de a locui împreună și de a face copii împreună, dar astăzi nu mai e cazul. Potrivit celui mai nou sondaj privind atitudinile britanicilor realizat în 2008, aproape două treimi dintre oameni văd o foarte mică diferență între locuitul împreună și căsătorie. Aproape jumătate spun că a locui împreună arată același angajament ca și căsătoria. Când vine vorba de copii, unde este de așteptat ca opiniile să fie mai conservatoare, doar 28% au spus că cei căsătoriți sunt părinți mai buni. Deci, de ce se căsătoresc oamenii după ce fac copii? Psihologul Donna Dawson, specializată pe relații și sex, spune că este vorba despre o poziție publică.

“Participarea copiilor este ca o ceremonie de creare a familiei și o declarație publică că sunt implicați împreună în asta”, spune aceasta. “Este un ritual al secolului al 21-lea, pe care îl fac tot mai mulți oameni”. Potrivit psihologului, și atunci când cuplurile spun că nu există un motiv anume, întotdeauna este ceva în spatele deciziei. “Câteodată e vorba de marcarea unei alte etape în relație sau le-a luat mai mult să facă acest pas din cauza exemplelor negative din familie. Întotdeauna este un motiv, chiar dacă nu sunt conștienți de el”.

Chris, 41 de ani, și partenera lui sunt împreună de nouă ani și au doi copii împreună. El nu a simțit presiune din partea partenerei sau a familiei, dar spune că a vrut ca pe măsură ce copiii cresc, să aibă părinți căsătoriți. “Pentru mine motivul principal au fost copiii. Nu am vrut să fie întrebați la școală de ce părinții lor nu sunt căsătoriți. Presupun că se poate spune că am simțit presiunea de a mă conforma normelor sociale, dar dacă n-aș fi vrut să mă căsătoresc, nu aș fi făcut-o nici acum”. La rândul său, Penny Mansfield, reprezentanta organizației de cercetare a relațiilor One Plus One, spune că a te căsători după ce ai copii este o celebrare publică a familiei, nu un pașaport către maturitate, cum era în trecut.

Foto: Flickr / enicwg

Sursa: BBC

Citiți și:

Cum să-ți alegi soțul sau soția

Căsătoria sau uniunea liberă? Au trăit fericiți până la adânci bătrâneți cu acte sau fără?

Tinerii căsătoriți, fără copii sunt cei mai fericiți

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger