De ce preferă bărbații să fie agățați cu propuneri directe

7

Visul oricărui bărbat încă din adolescență e ca femeile să-i spună direct că îl vor, fără aluzii, semnale subtile și jocuri de seducție. Explicația, pînă în ultimele decenii, era că bărbații sînt prea proști sau leneși să înțeleagă subtilitățile. Dar e oare așa?

 

Cercetători nemți au căutat dovezi pentru o explicație alternativă. Aceștia au filmat bărbați și femei întîlnindu-se pentru prima oară și au încercat să surprindă nuanțele limbajului trupului și subtilitățile din conversație. La sfîrșit, femeile au fost întrebate cît de mult interes aveau față de bărbații cunoscuți. Studiul a dezvăluit două lucruri aparent contraintuitive:

 

– În primele 5 minute, femeile s-au comportat la fel cu bărbații pe care-i plăceau și cu cei pe care nu; în general, au transmis semnale pozitive și foarte puține negative

-După a doua jumătate a întîlnirilor, s-a putut observa semne mai clare dar nu destul de clare și majoritatea erau pozitive, foarte puțin negative.

Răspunsul e deci unul singur: femeile sînt politicoase cu toată lumea și strategia lor socială e să trimită semnale pozitive nediferențiat; bărbații știu acest lucru și minimalizează semnele de interes.

Stilul de abordare directă dă rezultate mai bune dar desigur cea/cel care îl practică trebuie să își depășească frica de a fi respins/ă. Și ca un pont în plus: Un studiu din aceeași categorie arată că, în ciuda sfaturilor generale date bărbaților, umorul în abordare nu impresionează prea mult femeile


7 comentarii

  1. ”Explicația, până în ultimele decenii, era că bărbații sînt [sic] prea proști sau leneși să înțeleagă subtilitățile.”

    Aș ruga autorul (autoarea?) să prezinte dovezile că această ”explicație” a existat de multă vreme în junralele de specialitate. E mizerabil să faci asemenea afirmații fără să le poți susține…

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger