Nu e mare filozofie de ce opțiunile mai sănătoase de la restaurantele fast-food precum salatele sau feliile de măr nu se vând nici pe departe așa bine ca hamburgerii, cartofii prăjiți sau băuturile cu zahăr. “Dacă voiam ceva sănătos, nu mă opream la McDonald’s”, sintetizează unul dintre clienții fast-food-ului motivele.
Acesta își controlează dieta acasă, dar comandă chicken nuggets și cartofi prăjiți când ajunge la un restaurant fast-food. Așa fac majoritatea oamenilor. Chiar dacă intenționăm să alegem opțiunea mai sănătoasă, după ce trecem pragul restaurantului cine mai rezistă miresmelor de pui prăjit și cartofi în ulei? Alegerea mâncării de obicei se face pe baza impulsului, nu a rațiunii, ceea ce poate explica de ce două treimi dintre adulții americani sunt obezi.
Potrivit unui sondaj al companiei de cercetări alimentare Technomic, 47% dintre americani spun că vor alternative mai sănătoase la restaurant, dar numai 23% le și comandă. Printre motive se numără faptul că a mânca în oraș este o desfătare, iar oamenii se recompensează în consecință, clienții nu cred că opțiunile sănătoase din meniul restaurantelor fast-food sunt cu adevărat sănătoase, iar acestea costă mai mult decât hamburgerii și cartofii prăjiți.
Soluția ar fi alegerea unor opțiuni sănătoase acasă. Cu un preț mai mic decât al mâncărurilor de la fast-food, putem găti acasă, dacă oamenii și-ar schimba mentalitatea și nu ar mai vedea gătitul o povară, ci parte dintr-o viață normală.
Foto: Flickr / The Consumerist
Sursa: Time
4 comentarii
Poate și pentru că salatele de la McDonalds nu au niciun gust 🙂
Sigur!
Si sunt facute din legume turcesti, cu gust de carton.
Exact. Salatele alea sunt oribile. Am luat una şi în loc de foi de salată avea numai cotoarele de la salată. Pur şi simplu a trebuit s-o arunc. Asta e mâncarea “sănătoasă” de la McDonald’s!
Pingback: Lanțurile de fast food-uri au renunțat la “mâzga roz” | TOTB.ro - Think Outside the Box