De ce nuîmi displac companiile aeriene ieftine

5

În toate celelalte aspecte ale vieții sunt ușor snob. Cumpăr mâncăruri pretențioase, îmi place vinul bun și un restaurant pe măsură. Însă dacă mă duci într-un aeroport, nu mă interesează deloc în ce avion mă sui. Atâta timp cât are aripi și mă duce la destinație, nu-mi pasă. Nu spun că unele companii aeriene low cost pot fi groaznice uneori, însă nu cred că voi renunța la ele în viitorul apropiat. Da, sunt pro companii de zbor ieftine și iată de ce:

de sian, Marea Britanie (postare preluată de pe site-ul Europe a la Carte)

1. Stai în avion doar pentru câteva ore. Bineînțeles că aș prefera să stau întins pe spate cu un pahar de șampanie. Dar dacă zbor la Berlin, până beau un pahar de vin și moțăi puțin, am ajuns deja în altă țară. Nu aș încuraja zborurile pe distanțe lungi, dar dacă ești în avion pentru mai puțin de trei ore, care e problema?

2. Și alte companii aeriene sunt nesigure. Am întârziat din cauza mai multor companii de zbor, dar niciodată din cauza Ryanair. Pe bune. Din cauza EasyJet o singură dată. Și pe astea le folosesc cel mai des. Știu că se întâmplă (să întârzii), dar nu se întâmplă la fel și în cazul altor companii aeriene?

3. Booking-ul în grabă mă amuză. Mă pufnește râsul de fiecare dată când văd oameni care se grăbesc să obțină un loc mai bun în avion. De îndată ce te așezi, nu prea mai contează, nu-i așa? Îmi iau cu mine bagaje mai puține pentru că nu vreau să car mai mult de un bagaj de mână. Îmi place să-mi cumpăr cu banii care îmi rămân un pahar de vin la zborul de întoarcere.

4. Companiile aeriene low cost mă poartă în locuri neobișnuite. Ăsta e un argument decisiv pentru minte. Nu vreau să merg tot timpul de la A la B. Sau în destinațiile tipice ale Europei. Îmi place să încerc locuri noi și dacă prind un bilet de o liră sterlină (1,17 euro) până la Parma, îl cumpăr. Altfel nu m-aș gândi să merg în Parma. Poate că nu ai opțiuni convenționale, dar ai unele diferite. Mă face să fiu un călător aventuros. Și unul mult mai organizat. Când realizez că mă voi afla într-un aeroport din mijlocul pustiului, sunt mult mai bine pregătit.

5. Și sunt ieftine! Urăsc trucurile viclene, cum ar fi taxa de administrare a plății de 6 ero de persoană pe zbor operată de Ryanair (care poate fi evitată dacă citiți postarea lui Karen). Dar chiar și așa sunt mai ieftine decât majoritatea companiilor aeriene. Iar dacă prinzi un zbor fără taxe, faci economii. Însă chiar dacă zborul într-o altă țară m-ar costa 35 de euro, cred că aș supraviețui. Și aș cheltui banii pe care i-am economisit pentru a explora acea țară nouă pentru mine.

Mi-ar plăcea la nebunie să zbor la business class în toată lumea. Cred că toată lumea și-ar dori asta. În cazul zborurilor lungi, prefer varianta mai luxoasă. Dar pentru Europa voi aleg variantele ieftine. Și le voi savura. Cel puțin până când voi fi nevoit să plătesc pentru a folosi toaleta.

Foto: Flickr/Mikelo

Citiți și:

Scoțianca Karen Bryan împărtășește cu cititorii TOTB „cele mai frumoase locuri de vizitat în Europa”

Cum să înveţi o limbă străină mai uşor, mai rapid şi…gratis

Cât de sigure sunt zborurile low cost?

Cum să suni ieftin sau chiar gratuit din străinătate

Ponturi pentru zboruri ieftine spre destinaţii exotice

Tags:5 comentarii

  1. Pingback: Serviți, vă rog: bilete de avion ieftine, super ieftine și mega ieftine » Think Outside the Box

  2. bah TOT ce este ieftin este de kkt! si ryanair care voia sa ia calatori in picioare sau sa te puna sa platesti la toaleta!

  3. Pingback: Zborurile low-cost – știi în ce te bagi? » Think Outside the Box

  4. am fost eu cu Taromul si nu e nici un diferenta intre avioane. iar mancarea e pt cosmonauti! nu cred ca are rost sa platesti mai mult doar ca vrei sa fii patriot! au grija altii sa nu mai iti doresti asta!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger