De ce nu i-a cucerit McDonald's pe bolivieni

3

Deși servește zilnic 58 de milioane de oameni din întreaga lume în 31.000 de restaurante, colosul alimentar nu a reușit să țină piept standardelor culinare din Bolivia. McDonald’s i-a curtat pe bolivieni timp de 14 ani cu meniurile sale procesate, însă s-a ales cu respingerea unei întregi națiuni – compania și-a închis restaurantele din Bolivia în 2002.

Bolivia a devenit astfel singura țară din cele două Americi care nu găzduiește un McDonald’s, după ce a avut parte de opt. Un grup de cineaști a încercat să afle de ce în documentarul Why did McDonald’s Bolivia go Bankrupt?. Se pare că lanțul de fast food-uri a eșuat din cauza strategiei de marketing care l-a consacrat în alte părți.

Bucătarii, sociologii, nutriționiștii și educatorii intervievați spun că bolivienii nu sunt împotriva hamburgerilor în sine, ci împotriva conceptului de fast food, care nu este agreat la nivel general în comunitatea boliviană. Pentru aceasta din urmă, mâncarea trebuie preparată cu iubire, dăruire, anumite standarde de igienă și într-un interval de timp adecvat.

Sursa: Tree Hugger

Foto: Flickr/theimpulsivebuy


3 comentarii

  1. Pingback: Lanțurile de fast food-uri au renunțat la “mâzga roz” | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger