De ce neîmprietenim şi ne căsătorim cu persoane”la fel”ca noi?

0

Cercetătorii au descoperit de ce ne împrietenim şi ne căsătorim cu oamenii din “clasa” noastră. Creierul “se aprinde”, se pare, mai tare în prezenţa lor.

O parte a creierului care controlează motivaţia şi emoţia devine mai activă când cunoaştem persoane “ca noi”. Dr. Caroline Zink, din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Mentală din Maryland, a evaluat statutul socio-economic al 23 de persoane şi apoi le-a arătat informaţii despre cineva cu statut mai jos, la fel şi, respectiv, mai înalt.

În acest timp, cercetătorii au măsurat, prin scanarea creierului, mai exact a părţii implicate în motivaţie şi emoţie. Astfel, s-a observat că această zonă avea o activitate mai intensă când persoana cealaltă avea un statut similar subiectului.

De asemenea, dr. Zink spune că pe măsură ce statutul nostru social se schimbă, se schimbă şi persoanele pe care le asociem acestuia. “Ca oameni avem capacitatea să evaluăm mediul înconjurător şi contextul pentru a determina sentimentele şi comportamentele potrivite. Noi şi activitatea creierului nu suntem statici şi ne putem adapta în funcţie de circumstanţe”, spune aceasta.

Foto: Flickr / epSos.de

Cititi si:

De ce tarile cele mai fericite au cele mai ridicate rate ale sinuciderilor?

Banii si anii de viata pierduti

Cum ne pacalesc narcisicii

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger