De ce li se mărește subit bărbaților vocabularul

0

Vocabularul mediu e de aproximativ 20 000 de familii de cuvinte, dar nu avem nevoie decît de 7000 de familii de cuvinte pentru a ne înțelege între noi; la ce ne trebuie atunci celelalte? Ei, cum la ce – ca orice altceva de pe lume, la agățat.

Evoluționiștiil, pentru care tot ce mișcă are ca scop intrarea triumfală a penisului în vagin cu reproducerea ca finalizare, spun că restul de cuvinte, cele pe care nu le folosim în mod obișnuit, au rol de display. Un vocabular bogat arată o inteligență mai mare și o inteligență mai mare e ce caută, sau ar trebui să caute, femeile la bărbați.

S-au făcut două rînduri de teste pentru a se verifica această ipoteză. Unor bărbați și unor femei li s-au arătat fotografii cu persoane de sex opus tinere și bătrîne și au fost rugați să își imagineze o întîlnire romantică cu aceștia. La pozele cu femei tinere,  bărbații s-au transformat subit în niște patapievici și au început să folosească multe cuvinte de uz nu prea curent. În cazul femeilor nu s-a înregistrat nici o schimbare.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger