De ce latră pisicile?

3

Într-un clip video care a adunat pe Youtube 4 milioane de vizite într-o săptămână, o pisică latră ca un câine pe un geam deschis. Când stăpânul ei, care mânuieşte camera video, o sperie, felina trece înapoi la mieunat. De ce şi cum latră o pisică? Publicaţia Livescience a cerut ajutorul unui expert pentru a răspunde la aceste întrebări.

Nicholas Dodman, specialist în comportamentul animalelor şi profesor la Tufts University, spune că nu este vorba de un fenomen neobişnuit, din moment ce laringele, traheea şi diafragma pisicilor sunt dispuse în mod similar cu cele ale unui câine. Dacă o felină operează această maşinărie în în stil canin, atunci va scoate un sunet asemănător lătratului. Lătrăturile sunt rezultatul unui val subit de aer şi pot fi generate o pisică super excitată. Sunt ca un soi de “mieunături forţate”, cum le numeşte Dodman.

Totodată, s-ar putea ca pisica să fi învăţat să latre de la un câine cu care îşi împarte statutul de animal de companie sau de la unul de pe stradă – pesemne animalul la care latră în filmuleţ. O pisică poate să imite un sunet pe care îl aude des. Dar de ce s-a oprit atunci pisica din lătrat când a detectat prezenţa stăpânului? Nu pentru că s-ar fi ruşinat, spune specialistul, cum au crezut mulţi oameni. Pisicile nu ştiu că nu le este în fire să latre. Când pisica din filmuleţ şi-a întors capul spre stăpân, această mişcare a redus nivelul de aer care trece prin canalul de aeraj, aşa că lătratul s-a transformat în mieunat.

Aici puteţi urmări şi o sesiune de rap felin.

Sursa: Livescience


3 comentarii

  1. Acest asa-zis “expert” Nicholas Dodman este clar platit de catre grupurile de interese oculte feline pentru a se folosi de presupusa sa experienta in a ascunde adevaratele secrete ale pisicilor. E clar din filmulet ca pisicile pot folosi limbajul cainilor pentru a-i corupe si a ii invrajbi impotriva oamenilor. Desi cainele e cel mai bun prieten al omului sa nu uitam ca pisicile au fost mereu asociate cu Satana si cu Raul. Pisicile sunt animale rele si mult mai inteligente decat ni se spune, incearca sa lucreze cu putera Diavolului pentru a distruge rasa umana. Au o influenta foarte mare, chiar si in randul oamenilor care le deservesc, asa ca nu inteleg de ce filmul acesta nu a fost pur si simplu distrus, si a fost nevoie de un expert de buzunar al ocultei. Probabil a devenit prea cunoscut intr-un timp prea scurt si a fost nevoie de o alta abordare, dar sa nu credeti ca asta inseamna ca se poarta mai cu manusi, vor sa ascunde de noi, OAMENII!!! adevarata lor inteligenta si scopritule lor sinistre si oculte, DIAVOLESTI!

    • Pana la urma care ar fi problema , in cazul in care umanitatea ar fi distrusa de aceste pisici “malefice” ( :)))) tind sa cred ca rasa umana e o boala pentru planeta aceasta ,numai daca am enumera cate specii de animale, insecte, plante nu distrugem si cate altele nu le folosim in scopul nostru pur-egoist, chinuindu-le ( incercati sa va uitati la filmul ” Earthlings” , si sa ramaneti cu parerea ca rasa umana e oglindirea lui Dumnezeu).Vedem in jurul nostru ceea ce vrem sa vedem, iar daca dumneavoastra domnule Om asta percepeti , puneti-va intrebarea daca nu cumva presupusul diavol v-a subjugat, mai bine ati incerca sa vedeti binele din jur

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger