De ce e profitabil să trăiești lîngă o rezervație naturală

0

Un nou studiu confirmă o mai veche evidență: Zonele de lîngă parcurile naționale și rezervațiile naturale au șomaj mai mic și venituri mai mari pe cap de locuitori. Oamenilor le place să trăiască în preajma unor locuri frumoase.

 

“West Is Best: How Public Lands in the West Create a Competitive Economic Advantage” e un raport al Headwaters Economics și arată cum cei 355 de milioane de acri de păduri publice, parcuri și monumente din Vestul Statelor Unite atrag firmele profitabile și creează joburi.

În zonele rurale unde mai mult de 30% din teren a fost protejat prin lege federală, joburile au crescut cu 345% în ultimii 40 de ani.

Firmele de lîngă parcuri și zone de sălbăticie protejată își plătesc angajații mai bine. În 2010, venitul în zonele rurale cu 100 000 de acri de teren public protejat era cam cu 4360 de dolari mai mare, în medie, pe cap de locuitor, decît în zonele unde nu existau astfel de programe de protecție.

Frumusețea acestor zone a atras nu numai turiști, dar și firme tehnologice și medicale, ajutînd regiunile protejate și pe locuitorii din preajma lor să depășească în venituri restul țării.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger