De ce e important sărutul

0

 Revistele vorbesc la nesfîrșit despre sex dar ignoră un tip de contact intim care ar putea fi chiar mai important decît simpla acuplare – sărutul. Am adunat pentru voi cîteva date despre asta.

 

 

Cercetătorii au arătat că săruturile într-o relație sînt proporționale cu nivelul de satisfacție al acesteia. 59% dintre bărbați și 66% dintre femei au sfîrșit o relație la începutul ei pentru că partenerul (potențial) nu săruta bine.

Majoritatea ne amintim mai bine primul sărut decît primul contact sexual.

Prostituatele se feresc să-și sărute clienții pentru că aceasta ar presupune dorință adevărată și dragoste pentru celălalt.

Bărbații care-și sărută soțiile înainte să plece la muncă trăiesc cu 5 ani mai mult, cîștigă cu 20-30% mai mulți bani și au șanse mai mici să intre într-un accident de mașină. Bineînțeles, nu sărutul e cel care face în mod direct aceste minuni – e atitudinea pozitivă dată de sărut.

În același timp, sărutul e mai important pentru alegerea partenerului în cazul femeilor. Acestea determină igiena potențialului partener și, mai profund, compatibilitatea genetică.

Cum putem însă ști dacă e momentul potrivit să sărutăm prima dată pe cineva? Sfatul cel mai bun de la maeștri ai agățatului precum David DeAngelo e să-i îndreptăm unei femei o șuviță rebelă (sau oricare astfel gest de ajustare aproape intim). După reacția acesteia înțelegem dacă e cazul să mergem mai departe (dacă tresare a neplăcere, e evident că trebuie să ne retragem).

Săruturile cele mai de succes sînt cele cu gura cît mai deschisă și agresive în mișcările limbii – fără a i-o îndesa pe gît însă (în general e bine să se evite sufocarea). Sincronizarea la ritmul ei e indicată.

Femeilor le mai place și sărutul pe gît, ca o variație; de altfel, multe femei se plîng că bărbații nu schimbă registrul, că sărută întotdeauna în același fel.

Mai multe în această carte.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger