De ce e bine să ne uităm la poze cu animale drăgălașe când suntem la muncă

0

Nu că ar mai fi fost nevoie de motive științifice ca să ne luăm doza de pisicuțe și arici. Însă un nou studiu susține că e chiar recomandat să privim poze cu animale drăgălașe când muncim, acest lucru sporind productivitatea. Imaginile cu pui de animale ne ajută  să fim mai creativi, mai atenți și mai grijulii.

 

Cercetarea a fost realizată de o echipă de japonezi de la Hiroshima University, cultura japoneză fiind, de altfel, recunoscută pentru cultul față de creaturile drăguțe din familia Helo Kitty. Concluziile arată că imaginile cu pui de animale ne fac mai atenți și mai prietenoși, trăsături ce se pot transfera în sfera muncii, ajutându-ne să ne concentrăm mai bine.

În cadrul experimentului, 48 de studenți au fost rugați să joace un joc care necesita extrem de multă atenție și meticulozitate. După prima parte a jocului, jumătate din studenți au primit o porție de imagini cu animăluțe drăgălașe, cealaltă jumătate primind poze cu animale adulte. În cea de-a doua rundă a jocului, cei care priviseră imaginile sensibilizatoare s-au descurcat mult mai bine decât ceilalți.

Studii anterioare arătaseră că, atunci când comunică cu bebelușii, oamenii vorbesc mai rar, ceea ce i-a determinat pe cercetătorii japonezi să testeze dacă expunerea la imagini cu suprlus de drăgălășenie poate avea un efect similar la nivel comportamental. Rezultatele par să confirme că privitul imaginilor cu pui ne face mai atenți și, în cazul în care munca noastră presupune colaborarea cu ceilalți, ne ajută să fim mai empatici. ”Lucrurile kawaii (drăgălașe, n.r.) nu ne fac doar mai fericiți, ci ne și afectează comportamentul. Acest studiu arată că privitul unor lucruri drăguțe ne îmbunătățește performanțele în sarcini care necesită grijă și atenție, îngustându-ne aria de focalizare,” arată studiul publicat în PlOS One.

Sursa: LiveScience

Foto: pphotography-blog.blogspot.com

 

Puteți citi și:

Drăgălășenie cu efect garantat. De ce ne topesc imaginile cu animale


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger