De ce e bine să ne plictisim la serviciu

0

Plictiseala la muncă poate ajuta la creativitate, mai ales dacă sarcinile anoste vă lasă loc să visați cu ochii deschiși.

 

 

În cadrul unui studiu recent, cercetătorii au apelat la 80 de oameni pe care i-au rugat să găsească diferite funcționalități pentru două pahare de plastic. Înainte de această sarcină, însă, jumătate dintre participanți au fost instruiți să copieze numere dintr-o carte de telefoane timp de 15 minute.

Cei care au îndeplinit misiunea plictisitoare inițial au găsit întrebuințări mai diverse paharelor decât ceilalți participanți.

În a doua parte a studiului, 30 de participanți au copiat din nou numere de telefon din cartea de telefoane, iar alți 30 doar le-au citit, fără să le transcrie. Cei din urmă au venit cu propuneri mai creative de folosire a paharelor spre deosebire de ceilalți.

Cercetătorii susțin că activitățile pasive ca cititul sau participarea la o ședință duc la o creativitate mai ridicată, spre deosebire de sarcini mai active, precum scrisul, care nu au aceleași beneficii. Sandi Mann, de la University of Central Lancashire din Marea Britanie, spune că în cazul activităților pasive rămâne mai mult timp de visat cu ochii deschiși.

Când suntem plictisiți căutăm stimulare, iar una dintre metode este visatul cu ochii deschiși. Acest lucru este un factor cheie pentru creativitate pentru că ne permite să reformulăm problemele și situațiile în capul nostru.

Sursa: LiveScience


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger