De ce ar fura cineva o pasăre emu?

0

Întrebarea îi macină pe responsabilii parcului australian Featherdale Wildlife Park, din Doonside, situat la vest de oraşul Sydney. Şi nu doar ca şi teorie, ci dureros de practic: o pasăre emu a fost furată din interiorul parcului, la “locul faptei” rămânând doar nişte pene. Iar de emu, nici urmă.

 

 

De ce ar fura cineva o pasăre care nu îi poate aduce niciun venit şi nu are valoare de piaţă? Aceasta este întrebarea responsabililor parcului. Ei cred că hoţii au venit în timpul nopţii şi au luat pe sus pasărea (care este aproape de mărimea unui struţ şi nezburătoare, dar o alergătoare rapidă, cu picioare puternice), evitând camerele de luat vederi şi paznicii şi peste sârma electrificată care se întinde deasupra gardului înalt de doi metri al parcului. Poliţia a găsit urme ale unui vehicul cu care se pare că au fugit hoţii, care fusese parcat la aproximativ un kilometru distanţă de parc.

„Pasărea trebuie să fi fost ridicată cu totul şi trecută peste gard de două ori. Un emu matur ajunge la doi metri înălţime şi la o greutate de 37 de kilograme, adică ceva mai mult decât un labrador adult”, explică Chad Staples, curator al parcului. Administratorii şi îngrijitorii sunt uimiţi de întâmplare: este primul furt de acest fel cu care se confruntă. „Păsările emu nu au valoare de piaţă, pentru că sunt foarte comune în Australia. Furtul a fost ţintit şi foarte bine executat, dar ne întrebăm cu ce scop?”, a mai spus Staples. Parcul a mai fost ţinta unui jaf, chiar în ziua de Crăciun a anului trecut, când au fost furaţi zece papagali macau, dar aceştia au fost recuperaţi la scurt timp după „răpire”. Responsabilii parcului speră ca acelaşi lucru să se întâmple şi cu pasărea emu furată; deocamdată, motivele furtului sunt cele care le dau bătaie de cap.

 

Sursa: Reuters

Foto: True-wildlife.blogspot.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger