Daunele provocate de inundații vor crește de patru ori până în 2050

0

Potrivit celui mai exact model realizat până acum, pierderile cauzate de inundații în Europa vor crește de patru ori până în 2050. Oamenii de știință estimează la 23,5 miliarde de euro costurile inundațiilor până la mijlocul secolului.

 

inundatii

Două treimi din daunele provocate de inundații vor fi cauzate de activitățile oamenilor, și nu de schimbările climatice, arată studiul publicat în Nature Climate Change.

Echipa de la Universitatea VU din Amsterdam care a realizat studiul a analizat peste 1.000 de bazine hidrografice din Europa între 2000 și 2012. Cercetătorii au descoperit că mai multe râuri ating un nivel periculos în același timp.

Pe an, cercetătorii au estimat daune de 4,9 miliarde de euro pe an, iar pierderile reale provocate de inundații au fost de 4,2 miliarde de euro pe an. Folosind același sistem, oamenii de știință estimează că pierderile vor ajunge la 23,5 miliarde de euro în 2050.

De asemenea, studiul mai arată că inundații dezastruoase ca cele de vara trecută vor crește în frecvență de la o dată în 16 ani la o dată în 10 ani.

Sursa: BBC

Citiți și:

Cum afectează încălzirea globală România și ce nu fac autoritățile

Schimbările climatice afectează creșterea economică


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger