Darth Vader, Chewbacca şi Yoda candidează la parlamentul ucrainean

0

Partidul Ucrainean al Internetului se va prezenta cu o serie de candidați neobișnuiți la alegerile parlamentare din 26 octombrie. În Odessa, scrie Mashable, al treilea cel mai mare oraș din Ucraina, câteva personaje din “Războiul Stelelor” au reușit să-și înregistreze oficial candidatura: Darth V. Vader, Stepan Chubakka (Chewbacca), Master V. Yoda și Padme N. Amidala. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, acești candidați din partea Partidului Internetului și-au schimbat numele în mod legal.

 

“Loviți peste mână labele păroase ale corupției”- Stepan Chewbacca

 

Vader a mai încercat să candideze și la funcția de primar al Odessei în 2013, și la alegerile prezidențiale din mai, dar nu a reușit să se înregistreze. Acum, în cea mai recentă campanie a partidului său, apare cântând la bandură, un instrument tradițional ucrainean, “Marșul Imperial” din “Războiul Stelelor”. Partidul Internetului a împânzit Kievul cu postere de campanie ale candidaților, ale căror profiluri au atras o mulțime de fani pe rețelele sociale. Vârstele candidaților sunt cuprinse între 21 și 33 de ani și se știu puține lucuri despre trecutul lor.

 

 

Ce se știe însă e că fondatorul partidului este Dmitry Ivanovich Golubov, unul dintre cei mai mari infractori cibernetici din ţară, ceea ce-i face pe unii ucraineni să pună la îndoială platforma formaţiunii politice, centrată pe dezvoltarea tehnologică şi înăbuşirea corupţiei. Golubov, cunoscut sub porecla “Script”, a fost arestat în 2005 de poliţia ucraineană pentru că vânduse date ale unor carduri de credit furate de pe un site. Darth Vader este de multă vreme un simbol al partidului condus de “Script”. În februarie, de exemplu, susţinătorii formaţiunii politice s-au costumat în Darth Vader şi în soldaţi de-ai lui (Stormtroopers) şi au protestat în faţa Ministerului Justiţiei pentru a apăra partidul.

 

 

În total, pe lista de candidaţi la parlamentare din partea Partidului Internetului sunt înscrişi şapte Darth Vader-i şi cel puţin alte patru persoane cu nume inspirate din “Războiul Stelelor”. Pe lângă aceştia, alţi nouă Darth Vader-i candidează independent, în cursă înscriindu-se şi Spiderman, Wolverine şi Super Mario, dar fără a-şi schimba legal numele.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger