Daniel Barbu, bombardat cu roșii la Cluj. Bucureștenii nu au fost opriți de ploaie. Din nou, zeci de mii de protestatari pentru Roșia Montană (FOTO & VIDEO: Cluj, București, Câmpeni & more)

7

Pe bune, m-am plictisit de modul în care numără presa (o mare parte a ei) protestatarii. Și-or fi zis că dacă plouă, pot să reducă cifrele pe la jumătate ori chiar mai jos. Și apoi se miră și se victimizează, când apar fotografiile și înregistrările, că oamenii le strigă “Să vină presa, să-i scoatem lesa!”. Noroc cu jurnaliștii de peste Canal, de la “The Independent”, care, scriind despre protestele din Londra, le mai transmit colegilor români cum stă treaba cu număratul.

 

de Mihai Goțiu (Voxpublica)

 

“Today’s protests were part of a global movement that has seen hundreds of thousands of Romanians demonstrating throughout September, in around seventy-five cities worldwide – with up to 30,000 in Romania’s capital, Bucharest” (articolul aici)Doar ce m-am întors de pe străzile Clujului (n.r. – azi noapte, puțin după ora 1), unde, la momentul de maxim aflux, au fost peste 10.000 de participanți. Și unde totul a început cu o acțiune de roșinare a ministrului Culturii, Daniel Barbu (video).

 

 

Bonus: Tudor Chirilă nu doar că a participat la protest (după cum anunțase), dar a și dedicat o piesă special pentru Roșia Montană la concertul Vama, din Piața Unirii, care s-a desfășurat ulterior. Și a i-a învățat și pe liceenii prezenți refrenul “Uniți, salvăm Roșia Montană!”.

 

 

Ce a fost la București, puteți să vă convingeți și singuri din imagini și video.

 

 

Și eram dator cu o înregistrare de la Câmpeni (unde s-a demonstrat și duminică) și unde, miercuri, Comisia Specială parlamentară pentru Roșia Montană a fost scăpată cu greu de furia moților (ce nu ați văzut la televizor ;) ).

 

 

***

FOTO:

București

Cluj (foto: Laura Mureșan):

SIBIU

PARIS

YALE UNIVERSITY

BERLIN

LONDRA

NOUA ZEELANDĂ

Acest material a fost preluat de pe platforma Voxpublica.


7 comentarii

  1. Pareologul gingav Negruta incercat din nou sa incrimineze ,, lideri mituiti” de Soros iar ,, deontologul Rares Bogdan ” a incurcat mitingurile prezentind imagini de la protestul din fata Parlamentului Britanic ca fiind cel de ,, ieri” in locul celui desfasurat in Piata Trafalgar Square.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger