Danemarca încearcă să scape de eticheta de “destinaţie turistică pentru zoofili”

0

În Danemarca există aşa-numite “animal bordellos” (bordeluri cu animale) unde clienţii plătesc pentru a întreţine raporturi sexuale cu animale legate – cai, câini ş.a. Anunţuri despre aceste “servicii sexuale” se găsesc inclusiv pe internet. Danemarca a devenit, astfel, o destinaţie pentru turismul sexual cu animale (zoofilie), animale care sunt supuse unor abuzuri repetate şi inimaginabile.

 

 

Autorităţile daneze au promis că vor lua măsuri în legătură cu această problemă, mai ales că există deja multe petiţii şi campanii împotriva acestui fenomen. O lege care să interzică bestialitatea – cruzimea faţă de animale, manifestată inclusiv prin supunerea acestora la raport sexual – a fost luată în discuţie de parlamentul danez, zilele trecute, după ce a fost introdusă pe listă în luna octombrie a anului trecut.

“Un animal nu poate vorbi şi, ca atare, nu poate spune nu. Şi nici nu poate demonstra că a fost rănit în urma actului sexual”, a declarat în parlament Dan Jørgensen, ministrul danez al Agriculturii. “Avem nevoie de o lege care să ne asigure că bunăstarea animalelor este pusă pe primul loc”, a mai spus el. Însă există şi voci care se opun legii, considerând-o superficială, populistă şi moralistă.

Ministrul Jørgensen a fost cel care a propus legea, îngrijorat de reputaţia negativă a Danemarcei, ca destinaţie pentru zoofili. Dacă propunerea sa legislativă va fi votată, aceasta va deveni un amendament la Animal Welfare Act, un pachet legislativ care deja pune în afara legii rănirea animalelor, în orice fel. Înainte de votul final, vor mai avea loc două sesiuni de dezbatere asupra propunerii. Se aşteaptă ca aceasta să întrunească majoritatea necesară pentru a trece de parlament şi a deveni act normativ.

O campanie PETA atrage de multă vreme atenţia asupra problemei turismului sexual cu animale din Danemarca, iar publicaţia VICE a scris în mai multe rânduri despre acest subiect, realizând inclusiv interviuri cu zoofili care vorbesc despre “plăcerile” lor.

 

Sursa: Mashable

 

Puteţi citi şi:

VIDEO Vier Pfoten dezvăluie imagini cu condiţiile cumplite din adăposturile publice de câini din România

Fur the people


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger