Dăm o a doua șansă hainelor și obiectelor, facem schimb sau le donăm?

0

Așa a început povestea Sophisticat Yard Sale  care și-a dorit să ofere comunității bucureștene șansa de a recicla o varietate de articole: începând de la articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii, bijuterii până la cărți, obiecte decorative de mici dimensiuni, viniluri, ilustrații. Toate lucrurile pe care le avem pe acasă și nu le mai folosim, în stare foarte bună și bună, merită o a doua șansă de a fi iubite și folosite. Acestea sunt aduse spre vânzare la Sophisticat Yard Sale, o inițiativă de promovare a responsabilității sociale și față de mediu.

Evenimentele Sophisticat Yard Sale sunt organizate lunar, în diferite locații din București (atât outdoor cât și indoor) și reunesc expozanți de toate vârstele și toate categoriile sociale, care contribuie la salvarea Planetei, prin încercarea de a evita deșeurile textile.

În fiecare an, tone de materiale textile sunt aruncate ca deșeuri menajere, ajungând la gropile de gunoi. Circa 95% din cantitatea de haine aruncate pot fi reutilizate, repurtate sau reciclate, în funcție de stadiul de uzură al obiectelor. Statisticile legate de impactul asupra mediului sunt la fel de sumbre: atunci când hainele vechi sunt depozitate la groapa de gunoi, nu numai că ocupă foarte mult spaţiu, însă au capacitatea de a contamina solul, pânza freatică şi de a emite nişte mirosuri îngrozitoare.

Dacă nu sunt depozitate la groapa de gunoi, hainele vechi sunt duse la incineratorul gigant de deşeuri care emite tone de gaze cu efect de seră, lucru ce contribuie la încălzirea globală şi la schimbările climatice.

Dacă vrei să contribui și să faci parte din comunitate, urmărește evenimentele lunare ale Sophisticat Yard Sale.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger