Dalai Lama scrie pe Facebook că “religia nu mai e adecvată”

1

“Toate marile religii ale lumii, cu accentul pe care îl pun pe iubire, compasiune, răbdare, toleranță și iertare pot încuraja și încurajează valori lăuntrice”, a scris luni pe pagina sa de Facebook liderul religios tibetan. “Realitatea lumii de azi, însă, este că etica de bază din religie nu mai este adecvată. De aceea sunt tot mai convins că a venit vremea să găsim un mod de a privi spiritualitatea și morala dincolo de religie”.

 

Flickr/Wonderlane

 

Dalai Lama, laureat al Nobelului pentru Pace în 1989, a citat dintr-o carte pe care a publicat-o anul trecut, Dincolo de religie: Etică pentru o lume întreagă, scrie Huffington Post. În volumul cu pricina, liderul spiritual tibetan susține că religia în sine nu mai poate asigura o soluție eficientă pentru nenorocirile lumii moderne. Călugărul budist în vârstă de 77 de ani e de părere că omenirea are nevoie astăzi de o abordare morală care să nu se mai bazeze pe religie, ci să impună o așa-numită etică seculară, în care să se regăsească atât credincioșii, cât și necredincioșii și care să îmbine știința cu spiritualitatea în fața suferințelor moderne.

Los Angeles Times scria într-o cronică a lucrărilor lui Dalai Lama că acesta nu denunță în niciun caz credința, ci subliniază nevoia unui etos (moralitate de grup) universal care își are rădăcinile în compasiune și este adecvat lumii moderne. Aflați mai multe pe Huffington Post.

 

 

Puteți citi și:

Dalai Lama sprijina energia nucleară

Dalai Lama avertizează cu privire la topirea gheţarilor tibetani

Dalai Lama se declară comunistUn comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger