“Dacioții spre Mongolia” au plecat la drum

3

Iulian, fost publicitar, Alexandru, fotograf la Jurnalul Naţional, şi Nicu, biciclist şi actual corporatist, sunt trei prieteni care vor merge cu o Dacie 1310 până în Mongolia, în cadrul raliului umanitar Mongol Rally 2012. Călătoria a început ieri, 12 iulie, când cei trei au plecat din București. Dar, startul oficial se va da la Praga pe 16 iulie, iar aventura va dura, după toate probabilităţile, aproape două luni.

 

 

Vor parcurge 15.000 de km, de la Bucureşti tot spre Est, până în Ulan Bator, capitala Mongoliei, trecând prin 15 ţări: Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria, Turcia, Georgia, Azerbaidjan, Turkmenistan, Ukbekistan, Tadjikistan, Kîrgîstan, Kazahstan, Rusia şi Mongolia.

Vor traversa trei zone deşertice, dintre care deşertul Gobi, şi Pamirul – a doua cea mai înaltă şosea din lume, la peste 4.500 de metri, vor vizita lacul Baikal din Siberia, marea Aral şi vor merge cu bacul peste marea Caspică.

Este pentru prima dată când o Dacie va ajunge în Mongolia şi este prima Dacie care participă la acest raliu. Ei vor să demonstreze că și românii pot construi și duce la bun sfârșit un proiect “sănătos”, pentru că Miorița e doar o baladă!

“Ne place să organizăm şi să ne implicăm în campanii umanitare şi sociale şi vrem ca prin acest proiect să atragem atenția asupra copiilor orfani sau abandonați din Mongolia, dar şi asupra copiilor din ţara noastră care au nevoie de noi. Astfel, vom strânge bani pentru Lotus Children’s Centre din Mongolia şi pentru Asociaţia Beneva – Paşi către Viaţă (care sprijină Secţia de Oncologie Pediatrică a Spitalului Marie Curie din Bucureşti)”, au scris cei trei pe blog.


3 comentarii

  1. > Este pentru prima dată când o Dacie va ajunge în Mongolia şi este prima Dacie care participă la acest raliu

    Walter Ghidibaca a mers in 2006 cu o Dacie 1300 din Cluj până la Vladivostok (12000 km, distanţă comparabilă cu diametrul Pământului). Din păcate călătoria lui Walter s-a încheiat cu 8 luni de bulău în Rusia. Detaliile călătoriei le aveţi mai jos:

    http://hellosiberia.blogspot.com/

    Aici aveţi un articol din Monitorul de Cluj.

    http://www.monitorulcj.ro/cms/site/m_cj/news/10029-aventurile-siberiene-ale-lui-walter-ghidibaca

  2. Pingback: Dacioți până în Mongolia: Cum am intrat în Mongolia | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger