Dacă visezi să slăbești, încearcă să dormi între 6 și 8 ore pe noapte

0

Slăbitul este, de obicei, relaționat de schimbări în dietă și activitate fizică, dar dacă vrei cu adevărat să dai jos câteva kilograme, trebuie să-ți schimbi și felul de a dormi. Cercetătorii au descoprit că îți poți dubla șansele de a slăbi dacă dormi între 6 și 8 ore pe noapte.

Dacă dormi mai mult de atât vei deveni inactiv și dacă dormi mai puțin nivelul de stres va crește și, în același timp, vei avea o poftă mai mare de mâncare nesănătoasă. Cercetarea Kaiser Permanente, companie în domeniul îngrijirilor medicale, arată că oamenii care încearcă să slăbească cel puțin 4,5 kilograme au mai multe șanse să-și îndeplinească scopul dacă dorm moderat și au un nivel al stresului mai scăzut.

Aproape 500 de adulți obezi cu o vârstă medie de 55 de ani au participat în cadrul studiului. Ei au luat parte la 22 de ședințe de consiliere, și-au redus dieta cu 500 de calorii pe zi și au crescut activitatea fizică la cel puțin trei ore pe săptămână.

De asemenea, aceștia au ținut un jurnal zilnic în care notau nivelul de stres și durata somnului. După șase luni, 60% dintre participanți au pierdut cel puțin 4,5 kilograme.

Cei care au avut succes în atingerea obiectivului au raportat că au dormit între șase și opt ore pe noapte. “Studiul sugerează că atunci când oamenii încearcă să slăbească, trebuie să doarmă corect și să reducă nivelul stresului”, spune Charles Elder, autor principal.

Foto: Flickr / joi

Citiți și:

Tinerii religioși au tendința de a deveni adulți obezi

Oamenii-măr nu sunt mai puțin sănătoși decât oamenii-pară

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger