Dacă recicelzi în Beijing, primeşti bani de metrou

0

O firmă din Beijing a introdus automate care îi răsplăteşte cu credit la metrou pe oamenii care reciclează, în cadrul unei industrii estimată la miliarde de dolari, informează The Guardian. Iniţiativă este menită, pe lângă profitul operatorului, să reducă impactul de mediu al afacerilor informale de reciclare de sticle.

 

Flickr/fortes

 

Incom, firma cu pricina, procesează în momentul de faţă 50.000 de tone de PET-uri pe an, mare parte din ele fiind cumpărate de la colectorii informali de pe străzi, pe care le folosesc apoi la cărucioare şi la biciclete. Acum, speră să-şi rotunjească veniturile prin automatele mai sus amintite, care striveşte sticlele reciclate până la o treime din dimensiunea lor originală şi le sortează în funcţie de culoare şi tip şi pentru care va primi subvenţii guvernamentale.

Experţii în comerţul cu deşeuri sunt sceptici în privinţa acestui sistem în condiţiile în care China are deja o industrie a reciclării vastă şi competitivă, cu un număr de colectori estimat la 500.000-20 de milioane. Majoritatea acestora bat din uşă-n uşă sau vin să colecteze la apelul locuitorilor. Unii spun că reciclarea ar putea fi a doua cea mai populară profesie din China după agricultură şi că numai piaţa PET-urilor ar valora miliarde de dolari.

Aflaţi mai multe detalii pe The Guardian.

 

Puteţi citi şi:

Horaţiu, “gunoierul” cu diplomă universitară care doar vrea să trăiască bine


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger