Dacă mâncăm multe dulciuri, devenim mai proști?

1

Faptul că hrana ne influențează modul în care gândim e binecunosut, iar de curând un grup de cercetători de la UCLA a ajuns la concluzia că alimentația afectează chiar și modul în care învățăm. Acest lucru a ieșit la iveală în urma unui experiment în care șoarecii au primit hrană foarte bogată în fructoză, ceea ce le-a slăbit simțitor abilitățile de a traversa labirinturile.

 

Cobaii au fost hrăniți cu alimente cu o mare concentrație de sirop de porumb, bogat în fructoză, pe care îl putem găsi în majoritatea dulciurilor aflate în comerț. După șase săptămânii, șoarecii au avut dificultăți ridicate în parcurgerea traseelor indicate, însă cei a căror dietă a fost suplimentată cu acizi grași Omega-3 au înregistrat rezultate mai bune.

”Descoperirile ne arată că ceea ce mâncăm ne influențează gândirea,” a declarat ernando Gomez-Pinilla, profesor de neurochirurgie, citat de Discovery News. ”Consumul ridicat de fructoză pe termen lung alterează abilitatea creierului de a învăța și de a-și aminti informații. Însă adaosul de Omega-3 poate diminua aceste efecte dăunătoare,” a completat el.

Recomandările specialiștilor care au publicat studiul în Journal of Physiology sunt să evităm pe cât posibil dulciurile de pe piață și să consumăm cât mai multe alimente bogate în acizi grași Omega-3, pentru a ne păstra capacitățile cognitive cât mai în formă.

 

Sursa: Discovery News


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger