Cutremurul din Chile a mutat un oras pe o distanta de trei metri

2

QUAKE-CHILE/

Magnitudinea de 8,8 care a scuturat coasta de vest a statului chilian la sfarsitul lunii trecute a fost suficient de violent pentru a muta din loc orasul Concepcion cu cel putin trei metri spre vest.

Scriam zilele trecute despre faptul ca seismul din America de Sud a scurtat zilele pamantesti. Cercetatorii au mai ajuns intre timp la o concluzie interesanta: un oras chilian a fost mutat cu vreo trei metri din loc in urma cutremurului de la sfarsitul lui martie. Capitala statului Chile a fost la randul ei mutata cativa pasi spre vest-sud-vest, arata CNN.

Si alte zone din America de Sud s-au mutat din loc, mai spune echipa de cercetare: Insulele Falkland sau Fortaleza din Brazilia au avut parte de mici deplasari.

Concluziile de mai sus au fost formulate in urma masuratorilor din satelit realizate inainte si dupa data de 27 februarie de catre mai multe echipe de cercetare de la Ohio State University, University of Hawaii, University of Memphis si California Institute of Technology.

“Cutremurul Maule va deveni fara indoiala unul dintre cele mai importante cutremure studiate vreodata. Avem in aceasta clipa instrumente moderne si precise pentru a evalua astfel de evenimente”, spune Ben Brooks de la University of Hawaii.

Credit foto: Reuters

Tags:2 comentarii

  1. Sunteti jalnici… Comentatori de 2 lei…

    “Cutremurul din Chile a mutat un oras pe o distanta de trei metri ” – poate vroiati sa scrieti cu o distanta de 3 m… nu vad eu cum un “oras” s-ar putea intinde pe 3 m….

    Fratilor mai cititi si voi ce scrieti si apoi publicati…. ca nu sta treaba asa cum vreti…

  2. Acum 2 zile intr-un articol pe aceeasi tema era data o distanta de 30 de cm pt. Conception si 27 pentru capitala. Cei 30 de cm au devenit 3 m in 2 zile. In ritmul asta vom putea vizita Chile cumparand bilete de avion pentru Africa. De unde naiba va informati, fratilor? Devine usor si internetul un loc unde tot habarnistul are ceva de spus. Ca televizorul nu mai e de-ajuns.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger