Cutii de carton, reciclate în pupitre şi ghiozdane pentru copiii fără posibilităţi

0

Pentru mulţi dintre copiii care nu au renunţat să meargă la şcoală, în ciuda greutăţilor cu care se confruntă familiile lor, lipsa rechizitelor şi a dotărilor elementare este o problemă cât se poate de serioasă. Aarambh, o organizaţie neguvernamentală din India a pornit de la această problemă şi a găsit o soluţie ingenioasă: a transformat nişte banale cutii de carton în pupitre mobile, care funcţionează totodată ca ghiozdan.

 

3031124-slide-s-help-desk-2

 

“Viaţa copiilor din satele indiene este foarte grea. Sunt nevoiţi să meargă pe jos kilometri întregi, până la cea mai apropiată şcoală. Gândul de a avea ghiozdane, pantofi sau uniforme sunt, pentru ei, vise îndepărtate, atâta vreme cât majoritatea provin din familii de muncitori dezrădăcinaţi care câştigă în medie un dolar pentru zece ore de muncă. Astfel, copiii sunt nevoiţi să-şi care cărţile în mână, aşa că a devenit o urgenţă să găsim o soluţie pentru ei,” spune Shobha Murthy, fondatorul organizaţiei care a creat Help Desk.

 

3031124-slide-s-help-desk-3

 

Help Desk, realizat 100% din carton, este un obiect cu două funcţii: e totodată pupitru mobil şi ghiozdan. Prin câteva mişcări simple, cutia de carton se poate transforma în măsuţă de scris, folosită de copii la şcoală, dar şi acasă, pentru realizarea temelor, sau în ghiozdan, în care îşi pot căra singuri cărţile şi caietele. Designul s-a dovedit foarte eficient, fiecare Help Desk având un cost de producţie de 20 de cenţi şi fiind totodată prietenos cu mediul, din moment ce foloseşte cutii de carton uzate.

În acesr moment, 10.000 de elevi din 600 de şcoli din India au primit aceste ghiozdane-pupitru atent concepute pentru a respecta câteva principii ergonomice de bază. Cum însă cartonul nu este rezistent la ploaie, echipa de designeri lucrează acum la crearea unui material ieftin, a cărui suprafaţă să fie impermeabilă. Pentru moment, un Hel Desk are durată de viaţă între şase luni şi un an, dar poate fi înlocuit cu uşurinţă.

 

Sursa: Fast Coexist

Puteţi citi şi:

Zece obiecte de mobilier reciclate din deşeuri

Când obiectele vechi sunt refolosite cu multă creativitate

Pantofii realizați 100% din gunoaie


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger