Cuşti anti-oamenii străzii, cadouri de Crăciun într-un orăşel din Franţa

1

Edilii oraşului Angoulême au stârnit controversă în ziua de Ajun după ce au “îmbrăcat” băncile publice în cuşti, pentru a-i ţine la distanţă pe oamenii străzii, scrie France 24. Asta după ce proprietarii de magazine s-au plâns de beţivii care monopolizează băncile şi le sperie clienţii. Un purtător de cuvânt al primăriei a întărit, spunând că locurile de şezut erau “folosite aproape exclusiv de oameni beţi în fiecare zi”.

 

 

Localnicii s-au arătat însă indignaţi de această iniţiativă, care se opune spiritului Crăciunului. Un fost parlamentar din Angoulême, Guillaume Garot, a catalogat-o drept “ruşinoasă”, adăugând: “Asta nu e Franţa mea”. Alţii şi-au exprimat dezaprobarea pe reţelele sociale, denunţând ponegrirea milei şi dărniciei ce caracterizează sărbătorile de iarnă. Potrivit publicaţiei locale La Charente libre, administraţia de centru-dreapta a oraşului a catalogat în cele din urmă mişcarea ca fiind o “eroare” şi a spus că va îndepărta temporar cuştile. În ziua de Crăciun, un grup de adolescenţi a reuşit să demonteze una din ele, restul fiind înlăturate de edili ca “măsură de siguranţă”. Purtătorul de cuvânt al primăriei a întărit însă că este doar o “măsură temporară”, cuştile urmând să fie puse la loc. Acestea, a explicat oficialul, fuseseră destinate să fie umplute cu pietre şi să servească drept gabioane, ceea ce se va şi întâmpla.

 

Puteţi citi şi:

Oamenii fără adăpost din Marsilia, obligați să poarte un semn distinctiv pe haine

Un cartier bogat din Londra alungă persoanele fără adăpost cu țepușe din metal 

Cum se folosesc orașele de design pentru a-i ține la distanță pe oamenii străzii

33 de oraşe americane interzic oamenilor să ofere hrană persoanelor fără adăpost

O studentă a strâns 27.000 de euro pentru un om al străzii care s-a oferit s-o ajute să ajungă acasă

VIDEO Povestea emoționantă a unei tinere care se împrietenește cu un om al străzii

O tânără a strâns 3.600 de euro în 24 de ore pentru a-l trimite pe un om al străzii acasă, în Jamaica

VIDEO Un bărbat îi serbează ziua de naştere unei femei fără adăpost

Un poliţist din New York i-a cumpărat ghete unui om al străzii


Un comentariu

  1. Asta se numeste “sadistic street environment” (Mike Davis) si mai cuprinde, ca tactica sadica, de pilda, (1) betonarea cu pietre ascutite (ca niste tepuse) a spatiilor de sub poduri si pasaje, ca sa nu se culce homelesii acolo sau (2) implantarea unui sistem de irigare, care porneste aleator in timpul noptii si stropeste locurile folosite de cei care dorm in parcuri.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger