Cursa automobilelor electrice

2

Cinci echipaje au pornit recent intr-o competitie inedita: parcurgerea a circa 30 de mii de kilometri cu un automobil electric, expeditie in care singura sursa de energie admisa este cea solara. Organizatorii spera ca in acest fel sa arate ca energiile neconventionale reprezinta o alternativa pentru viitorul apropiat.

Profesorul elvetian Louis Palmer este unul dintre cei mai mari suporteri ai energiei solare. Pana acum, el si-a folosit automobilul realizat pe cont propriu in diferite curse, de-a lungul intregului glob. In ultimul sau proiect, Zero Emission Race, si-a gasit insa sustinatori, relateaza Greenpacks.org.

Cinci echipaje, din Germania, Australia, Elvetia si Coreea de Sud s-au urcat in automobile alimentate de energia solara si au plecat intr-o cursa pe sosea care va trece prin nu mai putin de 150 de orase din intreaga lume, printre care Los Angeles, Shanghai, Moscova, Berlin sau Cancun. In acest din urma oras, echipajele spera sa ajunga in timp pentru a participa la reuniunea Natiunilor Unite pe schimbarile climatice, care e planuita pentru sfarsitul lunii noiembrie.

Foto: www.zero-race.com

Tags:2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger