Curs de educație ecologică în 30 de școli din țară

0

Educația ecologică va deveni curs opțional pentru elevii de clasele a 5-a, a 6-a și a 7-a datorită unui proiect al trei organizații de protecție a mediului care au lansat, astăzi, platforma Școli Verzi, un instrument modern de eco educație.

 

scoli

 

Platforma include un kit educativ digital realizat împreună cu cadrele didactice cu experiență și se adresează profesorilor de gimnaziu interesați să introducă în curriculum, la decizia școlii, un curs opțional de educație de mediu. În plus, proiectul oferă și un cadru online în care profesorii pot face schimb de informații și pot contribui permanent la îmbunătățirea kitului educativ și a cursului.

Inițial, formula aceasta va fi promovată de 100 de profesori din București și alte 5 județe: Brașov, Călărași, Maramureș, Mehedinți și Suceava. Până la realizarea unei versiuni finale, 30 de școli și 2.400 de elevi vor testa componentele kitului.

Prin acest proiect, asociațiile Greenitiative, WWF și ViitorPlus își propun să răspundă nevoii de a transforma elevii din indiferenți în potențiali cetățeni activi și informați. Felicia Ienculescu-Popovici, coordonatorul Platformei Școli Verzi, spune că elevii vor face, în primul rând, activități practice. Ei vor identifica o problemă din comunitatea lor și se vor implica în găsirea de soluții.

Elevii care vor urma cursul opțional de eco educație vor învăța ce sunt serviciile de mediu, ce ne oferă nouă planeta și cum facem deservicii planetei abuzând de aceste servicii. Ei vor învăța ce înseamnă impactul asupra mediului, iar, în final, ei vor putea să spună ce pot face pentru a micșora amprenta asupra naturii.

“În cei șapte ani de lucru cu școli și licee din România am descoperit că, oricât de ambițios ar fi un proiect de mediu, odată cu finalizarea lui puține lucruri mai sunt continuate. Prin Platforma Școli Verzi, dorim să oferim acel cadru care să asigure diseminarea și dezvoltarea pe termen lung a formulei de eco educație curriculară și extracurriculară pe care o propunem”, spune Felicia Ienculescu-Popovici.

Puteți citi și:

Cine ne formează copiii: femeia care aduce educația ecologică în școlile din România


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger