Cureaua care se ajustează singură când burta e prea plină cu mâncare

0

Ai mâncat prea mult şi simţi că te-ai umflat şi trebuie să mai slăbeşti strânsoarea curelei… Un gest comun, atât de des întâlnit. Dar cum ar fi dacă, în loc să faci tu asta, cureaua s-ar ajuta singură, după modificările burţii tale? Invenţia există: se numeşte Belty şi este o curea inteligentă care se ajustează automat, chiar de mai multe ori în timpul zilei, dacă este cazul, în funcţie de cât de mult ai mâncat sau de cât efort fizic ai depus, scrie Mashable.

 

 

Mai mult decât atât, cureaua este şi un monitor al sănătăţii tale: te înghionteşte dacă ai stat prea mult jos, ca să realizezi că este cazul să te mişti puţin, să îţi mai foloseşti şi picioarele. Produsul este o invenţie franceză (un start-up lansat de compania Emiota) şi a fost prezentat săptămâna trecută în cadrul CES 2015 – cel mai mare târg de tehnologie din lume. Belty vine echipată cu senzori de mici dimensiuni, un accelerator şi un giroscop; astfel, ea va ştii câtă mişcare ai făcut într-o zi şi dacă ai nevoie de mai multă activitate fizică, pentru a compensa mesele copioase.

 

 

Cureaua este conectată cu o aplicaţie care adună datele colectate de aceasta, pe durata unei zile şi îţi oferă “feedback” şi sugestii, care îţi regăsesc corespondenţa în felul în care cureaua se ajustează, în timp real. În curea se află o reţea de motoraşe care lărgesc sau strâng cureaua, în funcţie de dimensiunea taliei; astfel, nu ai nevoie să cumperi mai multe astfel de curele de-a lungul anilor, indiferent de modificările taliei. Dar este greu de spus, deocamdată, dacă acest gadget va fi cu adevărat util (şi va fi folosit în viaţa de zi cu zi) sau rămâne doar o jucărie interesantă. Prototipul este făcut din metal, ceea ce face cureaua destul de greu de purtat o zi întreagă. Iar preţul ar putea fi destul de piperat, dacă produsul va ajunge pe piaţă.

 

Sursa şi foto: Mashable

 

Puteţi citi şi:

Prima periuţă de dinţi inteligentă din lume

Mănuşile inteligente, noul accesoriu pentru iernile tehnologiei noastre

Lentile de contact inteligente, o tehnologie care vrea să înlocuiască smartphone-urile în viitor


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger